نام گذاری استارتاپ

نام گذاری استارتاپ

انتخاب نام برای یک شرکت هم پروسه‌ی جذاب و مفرحی است و هم حیاتی. چه بسا که انتخاب نام برای یک شرکت از انتخاب نام فرزند هم سخت‌تر باشد! نام یک شرکت، معرف آن است؛ اسمی است که همواره همراه آن، محصولات و کارکنان است. جالب است بدانید که گاهی برای خریدن یک نام مناسب، رقم‌های بالایی پرداخته می‌شود. بعضی بیزینس‌ها هستند که به دلیل انتخاب نام مناسب مورد استقبال قرار گرفته‌اند و بعضی بیزینس‌ها نیز هستند که به دلیل انتخاب نام نامناسب روندِ عرضه و ارائه‌شان را منحرف کرده‌اند. ما استارتاپ‌ها را به عنوان مشاغل خلاق می‌شناسیم.(استارتاپ چیست؟) بنابراین نام گذاری یک استارتاپ هم باید خلاق باشد. عوامل زیادی در نام گذاری استارتاپ دخیل هستند. حال با هم مهم‌ترین نکته‌های نام گذاری استارتاپ را مرور می‌کنیم.

  1. اختصارِ نام

نام مناسب برای یک شرکت باید راحت ادا شود. یکی از معیارهای راحتی ادای نام، کوتاهی است. این نکته را به یاد داشته باشید که ایجاز(اختصار) همیشه حرفه‌ای‌تر است! نام خاص‌ترین استارتاپ ها را با خود مرور کنید… اکثر آن‌ها کوتاه هستند.

  1. املای راحت

از انتخاب نام‌هایی که به چند شکل متفاوت نوشته می‌شوند، اجتناب کنید. برای نام گذاری استارتاپ سراغ نامی بروید که ترجیحاً تک‌املایی باشد و همه به راحتی بتوانند آن را صحیح بنویسند.

  1. نامِ به یادماندنی و خوش‌آهنگ

یکی از رازهای ماندگاری در یادها، داشتن نام خاص است. بسیاری از وقت‌ها ما نام یک محصول را می‌شنویم و بدون این که از آن استفاده کرده باشیم، نام و شعارِ برندش را مرتباً زیر لب زمزمه می‌کنیم. حالا برخوردمان با آن اسم چطور بوده است؟ روی بیلبورد خوانده‌ایم، در تبلیغ تلویزیونی شنیده‌ایم، در فروشگاه دیده‌ایم و… شاید حتی خودمان هم درست ندانیم که کجا. این‌گونه است که یک استارتاپ می‌تواند به واسطه‌ی نام گذاری به اعتبار برسد. یک مکانیزم ذهنی وجود دارد که مشتری وقتی می‌خواهد محصولی را انتخاب کند، به طور ناخودآگاه دست روی آشناترین نام می‌گذارد، حتی اگر از کیفیت آن بی‌خبر باشد. بنابراین نام‌های به یاد ماندنی استارتاپ را سعادتمند می‌کنند!

  1. عدم تشابه با رقبا

یک برند موفق، برندی یگانه است. در نام گذاری استارتاپ ها دقت کنید که اسم آن مشابه نداشته باشد تا با برندهای دیگر اشتباه گرفته نشود.

  1. مرتبط با محصول

در نام گذاری استارتاپ حتماً به تناسب نام و محصول فکر کنید. بهتر است که نام معرف و یا نزدیک به محصول باشد. مثلاً اسم یک نویسنده را روی محصولات صنعتی نگذارید! یا شما انتظار دارید که «آبنوس» نام محصولات چوبی باشد، نه فلزی. این مسئله مشتریِ ناآشنا را درباره‌ی هویت محصول گمراه می‌کند.

  1. اسامی بکر

گاهی انتخاب یک اسم خاص می‌تواند برند را به شهرت برساند. معمولاً اسامی انتزاعی بکرتر هستند و کمتر پیش می‌آید که محصولات دیگری هم (چه در همان شاخه و چه در شاخه‌های غیرمرتبط) با همان نام تولید شده باشد. اگر برای نام گذاری استارتاپ دنبال خاص‌ترین نام هستید، به اسم‌های انتزاعی فکر کنید مانند فافا،‌ گیل‌گُل و…

 

  1. جلوه‌ی بصری

نام‌های انتخابی‌تان را بنویسید و از فاصله‌ی دور و نزدیک به آن نگاه کنید. نام‌هایی که جلوه‌ی بصری بهتری دارند، بیشتر به یاد می‌مانند. مثلاً وقتی یک نام ۴حرفی، ۲ الف دارد، فرم نوشتاری آن به شکل یک مستطیل در یاد بیننده می‌ماند. نام استارتاپ شما قرار است روی تابلوها، پرچم‌ها، محصولات و لباس پرسنل دیده شود؛ بنابراین در نام گذاری استارتاپ به جلوه‌ی بصری آن، پیش از آن که لوگو شود هم فکر کنید.

چند نکته‌ی کلی

ـ یکی از راه‌های خیلی مفرح و کاربردی نام گذاری استارتاپ، تشکیل جمع و ایجاد طوفان فکری است. ممکن است ذهن شما و رفیق‌تان محدود به دسته‌ یا سبک خاصی باشد؛ در حالی که طوفان فکری شما را با انواع پیشنهادات در سبک‌های مختلف مواجه می‌کند و ذهن‌تان باز می‌شود.

ـ قرار نیست شما از تمام این قواعد پیروی کنید. مثلن هیچ ارتباطی بین معنای اپل و محصولات آن وجود ندارد، بلکه به خاطر غیرمتعارف بودن، ادای راحت کلمه و امکان بصری شدن(نشان سیب) مورد توجه قرار گرفته است. البته این‌ها همه ثانویه است. نام اپل به دلیل علاقه‌ی استیو جابز به سیب انتخاب شده است!

ـ توجه کنید اسمی که انتخاب می‌کنید پیش از این ثبت نشده باشد یا اگر ثبت شده است، آن‌قدر مشهور نباشد که نام برند شما با آن اشتباه گرفته شود یا تصور شود شما زیرمجموعه‌ی آن برند هستید.

جمع‌بندی

در این مقاله با مقوله‌ی نام گذاری استارتاپ ها آشنا شدید و این فرآیند را از زوایای مختلف بررسی کردید. به طور حتم متوجه شدید که نام گذاری استارتاپ ها چقدر حساس و مهم است. شما می‌توانید با داشتن آگاهی کافی، نامی موفق و ماندگار برای کسب و کار خود انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *