مرکز نوآوری تک مانو، مولد کسب و کارهای نوین در یک بستر دانشبنیان است. کسب و کارهایی که از دل «تکمانو» زاده میشوند، یک هدف بنیادین دارند: پر کردن خلأ محصولی ویژه، مطابق با نیاز و سلیقهی روز جامعه. مرکز نواوری تک مانو با وجود مهندسین مجرب و منتورهای کارآزموده در زمینهی منابع انسانی، توانسته است دو امر «تخصص» و «نوگرایی» را به یکدیگر پیوند دهد. کسب و کارهای این مرکز، ساز و کارِ استارتاپی دارند. وجود نیروهای متخصص و باتجربه در کنارِ ذهنهای روشن و باانگیزهی جوان، رویکردِ میانهای است که یک استارتاپ را در فراز و نشیبِ بازار، ایمن نگه میدارد.
محصولاتِ منتخبِ تکمانو
ژانوس یکی از خدایان رومی است که او را با دو سر، در دو جهت، ترسیم میکنند؛ یکی نگاه به گذشته دارد و دیگری به آینده. ژانوس خدای دروازهها و خدای همهی آغازها و پایانهاست. او دروازه یا گذرگاهی برای عبور موجودات در میدان مرکزی است. رویکرد ژانوسی به «دو سو» چشم دارد؛ همچنین، خود را «دروازهای برای عبور» موجودات قرار میدهد. ژانوس را میتوانید به عنوان تمثیلی برای «مرکز نوآوری تک مانو» در نظر بگیرید. محصولاتی که در این مرکز تولید میشوند، از یک سو نگاه به مخاطبِ هدف(بازار) دارند و از سوی دیگر با نگاه به تکنولوژیهای روز دنیا در کارِ ارتقاء تولید(صنعت) هستند. کسب و کارهایی که در این مرکز شکل میگیرند، پس از دستیابی به هویت مستقل از مرکز جدا میشوند. بنابراین؛ تکمانو همچون ژانوس عمل میکند: دروازهای برای عبور استارتاپهای هویتیافته.
مراحل شکلگیری کسب و کارها در تکمانو
تفاوت «مرکز نوآوری تک مانو» با استارتاپ فکتوریها در اصالت ایده است. استارتاپهایی که در این مرکز شکل میگیرند، از ایده و بنیان متعلق به خود مرکز هستند، در حالی که استارتاپ فکتوریها به عنوان جاذب و پرورشدهندهی ایده عمل میکنند. تفاوت ویژهای که «مرکز نوآوری تک مانو» با حامیان استارتاپها دارد، در «خودبسنده» بودن این مرکز است. یک کسب و کار برای شکلگیری چندین مرحله را طی میکند: «ایدهپردازی و طراحی، سرمایهگذاری اولیه، تشکیل تیم، ساخت محصول، توسعهی محصول، سرمایهگذاری ثانویه، برندسازی، عرضه به بازار و…» همهی این مراحل در «تکمانو» توسط مدیران، متخصصین و سرمایهگذاران طی میشود.
استارتاپها زمانی که به هویت رسیدند، میتوانند دربارهی وابستگی و یا استقلال خود تصمیم بگیرند. در صورتی که خواهان استقلال باشند، امتیاز خود را از مرکز میخرند و جدا میشوند و در غیر اینصورت وابسته به مرکز ادامه میدهند. خودبسنده بودن به معنای بسته بودن دریچههای همکاری نیست. «تکمانو» از ایدههای نوین شما و پیشنهاد همکاری استقبال میکند. همچنین مرکز نواوری تک مانو آمادهی ارائهی خدمات در زمینههای مربوطه(فنی، منتورینگ منابع انسانی، برندینگ و…) به سازمانهاست.
سرمایهگذاری در تکمانو
کسب و کارهای «مرکز نوآوری تک مانو» توسط سرمایهگذاران داخلی تأمین میشوند؛ با این وجود «تکمانو» از سرمایهگذاران علاقهمند به این حوزه دعوت به همکاری میکند.