1. Home
  2. داستان استارتاپ ها
  3. هر آن‌چه که باید درباره‌ی سیلیکون ولی بدانید!

هر آن‌چه که باید درباره‌ی سیلیکون ولی بدانید!

سیلیکون ولی کجاست؟

سیلیکون ولی silicon valley یا دره‌ی سیلیکون، منطقه‌ای است که در شمال سان‌فرانسیسکو و جنوب کالیفرنیا واقع شده است. منطقه‌ی سیلیکون ولی، شهرهای زیادی را شامل می‌شود که مهم‌ترینِ آن، سن‌خوزه است. این منطقه یکی از قطب‌های فناوری است. به بیان دیگر، فن‌آوران و کارآفرینانِ حوزه‌ی تکنولوژی، از سیلیکون ولی مانند یک آرمان‌شهر یاد می‌کنند.

سیلیکون ولی در مجاورت دانشگاه‌های استنفورد و کالیفرنیاست. وجود این دو دانشگاه در کنار سیلیکون ولی، تأثیر ویژه‌ای روی ساز و کار آن گذاشته است. این منطقه، به عنوان قلبِ فناوری، حیات دانش بنیان دارد. وجود دانشگاه‌ها و نیروهایی که تربیت می‌کند، با دره‌ی سیلیکون در تعامل تنگاتنگ هستند. از این‌رو، در سرتاسر دنیا نوابغ حوزه‌ی فناوری، تمایل دارند که در این منطقه کار کنند. حالا بیایید بررسی کنیم که تاریخچه‌ی آن به چه زمانی برمی‌گردد، چه برندهایی در آن فعالیت می‌کنند و شرایط زندگی در آن به چه صورت است.

تاریخچه‌ی سیلیکون ولی Silicon valley

کلمه‌ی سیلیکون ولی برگرفته از واژه‌ی سیلیسیم است. از آن‌جایی که این منطقه یکی از قطب‌های انفورماتیک دنیاست، به دلیل وجود بسیاری از شرکت‌های تولید کننده‌ی تراشه‌های سیلیسیمی، نام آن دره‌ی سیلیکون شد.

اولین فعالان سیلیکون ولی دو دانشجوی مهندسی دانشگاه استنفورد بودند؛ دیوید هیولت و ویلیام پاکارد. آن‌ها فعالیت خود را از یک گاراژی که در این منطقه بود، شروع کردند. گاراژی که حالا هویت تاریخی پیدا کرده است و هم به عنوان نقطه‌ی تولد و هم نماد سیلیکون ولی شناخته می‌شود.

ایده سیلیکون ولی

چرا سیلیکون ولی قلب فناوری است؟

بگذارید سوال را طور دیگری بپرسیم! راز سیلیکون ولی در چیست؟ چرا سیلیکون ولی در دنیای فناوری، تبدیل به یک آرمان‌شهر شده است؟

دره‌ی سیلیکون از ابتدا جای دانشجوها بود و حیاتش را به شکل دانش‌بنیان آغاز کرد. وجود دانشگاه‌ها و خروجی‌های انسانیِ آن، باعث شد که اکثر نوابغ این دانشگاه‌ها، در سیلیکون ولی گرد هم جمع شوند. دانشجوهایی که در پی «نوآوری» بودند و هر کدام ایده‌ای برای دنیای فناوری داشتند.

آیا می‌دانید اینترنت در دره‌ی سیلیکون به وجود آمد؟ بله! اهمیت سیلیکون‌ولی تا اینجاست!

سیلیکون‌ولی به خاطر اکوسیستم نوآورانه‌ی آن به جایگاه رفیعی در دنیای انفورماتیک دست پیدا کرده است. از همان آغاز، کسب و کارهایی که در سیلیکون‌ولی شکل گرفتند، ساز و کار استارتاپی داشتند. هر کسب و کاری که در سیلیکون ولی به وجود آمد، به دنبال تحول بود. از همین‌رو، سرمایه‌گذاران خطرپذیر از این کسب و کارها حمایت کردند و همین مسئله به رشد منطقه‌ی سیلیکون ولی کمک کرد. سرمایه‌گذاران خطرپذیر، مبالغ هنگفتی را وارد این منطقه کردند و متعاقب آن، کسب و کارهای بزرگی شکل گرفت و سودهای هنگفتی را هم به دست آوردند. اکثر برندهای معروف دنیا یا در سیلیکون‌ولی شکل گرفتند و یا یک شعبه هم در سیلیکون‌ولی ایجاد کردند. زیرا در این منطقه، تعامل کارآفرینان و فن‌آوران با یکدیگر برای کسب و کارها سرنوشت‌ساز است.

کدام شرکت‌ها در سیلیکون ولی هستند؟

سیلیکون ولی، یک قطب سرمایه‌داری است. اکثر شرکت‌های طراز اول دنیا ساکن سیلیکون ولی هستند. شرکت‌هایی مانند اپل، تسلا موتورز، ادوبی سیستمز، اچ‌پی، اینتل، آلفابت، فیسبوک، سیسکو سیستمز، نت فلیکس و…

همه‌ی برندهای ساکن سیلیکون ولی فعالیت‌شان را از این منطقه آغاز نکرده‌اند، اما در میانه‌ی کار به سیلیکون ولی هم پیوسته‌اند.

شرکت های سیلیکون ولی

شرایط زندگی در سیلیکون ولی چگونه است؟

سیلیکون ولی یکی از گران‌ترین منطقه‌های آمریکاست. تعرفه‌های زندگی در سیلیکون ولی به حدی بالاست که حتی بسیاری از کارکنان خود سیلیکون ولی هم نمی‌توانند زندگی مرفهی در آن‌جا داشته باشند. عموماً فکر می‌کنند که حقوق‌های بالای شرکت‌های سیلیکون ولی باید زندگی بسیار مرفهی را برای کارکنانش فراهم کند. در حالی‌که سبک زندگی برای بسیاری از ساکنانش به گونه‌ی دیگری است! امروزه خوابگاه‌های زیادی در سیلیکون ولی احداث شده است. قطعاً علت آن ناتوانی در خرید و اجاره‌ی خانه است. همچنین، کانکس‌های متحرک برای استفاده‌ی متأهلان، یکی دیگر از اَشکال جایگزین خانه است.

اهمیت سیلیکون ولی

جدا از این‌که بزرگ‌ترین شرکت‌های انفورماتیک در منطقه‌ی سیلیکون ولی ساکن هستند، این منطقه بسیار مورد توجه دنیای برندینگ است. هر کسب و کاری که در دره‌ی سیلیکون شکل گرفته، تبدیل به یک برند سرشناس شده است. تعامل کسب و کارهای بزرگ با یکدیگر یکی از عوامل موفقیت برندهاست.

بعد از آن، وجود سرمایه‌گذاران کلان در این منطقه، برای شکل‌گیری و توسعه‌ی کسب و کارها یک امکان طلایی است. بسیاری از سرمایه‌گذاران سرشناس آمریکا، سرمایه‌ی خود را وارد دره‌ي سیلیکون کرده‌اند.

تغییر بوم کسب و کار

سیلیکون‌ولی از جهات مختلف اکوسیستم کسب و کارها را دچار تحول کرده است. نگرشی که در دره‌ی سیلیکون بر کسب و کارها حاکم است، بسیار متفاوت با نگرش رایج است.

کسب و کارهای سیلیکون‌ولی، معمولاً، ساز و کار استارتاپی دارند. آن‌ها بسیاری از قواعد خشک سازمانی را زیر پا گذاشته‌اند. به عبارت دیگر، کارکنان کسب و کارهای سیلیکون‌ولی، کارمند نیستند و زندگی کارمندی ندارند! این همان روحیه‌ای است که در فضای استارتاپی باید وجود داشته باشد.

مسئله‌ی بعدی، تفاوت شیوه‌ی سرمایه‌گذاری است. افراد سرشناس دنیای فناوری، مانند استیو جابز، جک ما، ایلان ماسک و… نگرش سرمایه‌گذاری در کسب و کارها را عوض کردند. آن‌ها ثابت کردند که کسب و کارهای نوآورانه، می‌توانند سرمایه‌ی هنگفتی را به برای سرمایه گذار به ارمغان بیاورند. از این رو، امروزه، سرمایه‌گذاران متوجه نوآوری در کسب و کارها شده‌اند و به سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها تمایل بیشتری از گذشته دارند.

بازتاب سیلیکون ولی در رسانه‌ها

به سبب اهمیت سیلیکون‌ولی هم برای دنیای سرمایه‌داری و هم برای جامعه‌ی فناوری، گزارش‌های زیادی از این منطقه تهیه شده و بازتاب‌های گوناگونی در دنیای رسانه داشته است. سریال سیلیکون ولی، فیلم غارتگران دره‌ی سیلیکون، اسرار سیلیکون‌ولی، مستند سیلیکون ولی و… مهم‌ترینِ این فیلم‌ها هستند. اگر می‌خواهید با جزئیات کسب و کارهای سیلیکون‌ولی و زیست بوم آن‌ها آشنا شوید، تماشای این فیلم‌ها کمک ویژه‌ای می‌کند. امروزه برترین چهره‌های استارتاپی دنیای فناوری و انفورماتیک ساکن این منطقه هستند. از همین جهت، شناخت اکوسیستم سیلیکون‌ولی و داستان برندهای مشهورِ ساکن در آن، می‌تواند برای جوامع در حال توسعه و ترقی‌خواه، الهام بخش باشد. وجود نوابغ دنیای انفورماتیک در کنار یکدیگر، باعث شده است که همه‌ی دنیا برای تغییر و توسعه‌ی جهان، به این منطقه چشم داشته باشند. بسیاری از تحول‌های عظیم فناوری از این منطقه آغاز شده و بسیاری از تحولات عظیم آینده هم در همین منطقه رخ خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *