آشنایی با برترین مراکز نوآوری دنیا

شناخته‌شده‌ترین مراکز نوآوری در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر و نفت و گاز شامل مرکز فناوری نفت و گاز آبردین، نورکا در استرالیا و مجموعه‌های Shell Ventures هستند. همچنین، استارتاپ استودیوها و شتابدهنده‌هایی مانند Pioneer Square Labs و Efounders نقش مهمی در توسعه کسب‌وکارهای نوآورانه دارند.

به اشتراک بگذارید.

شناخته شده‌ترین مراکز نوآوری دنیا

آشنایی با معروف‌ترین مراکز نوآوری دنیا برای فعالان حوزه‌ی نوآوری می‌تواند بصیرت‌بخش باشد.این که ما بدانیم در سراسر دنیا چه فعالیت‌هایی و چگونه در حوزه‌ی نوآوری صورت می‌گیرد، هم درک بیشتری از حوزه‌ی نوآوری به ما می‌دهد و هم می‌تواند الهام‌بخش باشد.در ابتدا چند مرکز نوآوری را به شما معرفی می‌کنیم و سپس چندین شتابدهنده و صندوق سرمایه‌گذاری را.
این که ما در این مقاله مراکز نوآوری، شتابدهنده‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری را در یک مقاله آورده‌ایم، به معنای برابری آن‌ها نیست. مراکز نوآوری با شتابدهنده‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری عملکرد متفاوتی دارند اما همگی از فعالان حوزه‌ی نوآوری و فن‌آفرینی هستند. بنابراین ما از این حیث آن‌ها را ذیل عنوان «نوآوری» معرفی می‌کنیم. لیست مراکز نوآوری که در این یادداشت معرفی می‌شوند، مراکز نوآوری فعال در زمینه‌ی انرژی‌های تجدیدپذیر و نفت و گاز است.


 1) مرکز فناوری The oil and gas technology centure

مرکز فناوری نفت و گاز در سال ۲۰۱۶ در شهر آبردین بریتانیا تأسیس شد. سرمایه‌ی ابتدایی این مرکز ۱۸۰ میلیون پوند بود. مرکز فناوری نفت و گاز اهداف بلند مدتی را طی می‌کند و در پی تأمین نفت و گاز بریتانیا و رشد اقتصادی منطقه است.


مطالعه بیشتر: مرکز نوآوری چیست؟

 

2) مرکز فناوری NUREKA

مرکز نوآوری NURKA هم یکی از مراکز فعال در زمینه‌ی نفت و گاز است. مرکز نوآوری نورکا از همکاری بین مرکز ملی منابع انرژی استرالیا و شرکتی به نام اورکا شکل گرفته است. بنابراین این مرکز با هدف تأمین انرژی در استرالیا و رفع چالش‌های اکوسیستم نفت و گاز، فعالیت می‌کند‌.
مرکز فناوری نورکا به فعالان حوزه‌ی نفت و گاز در استرالیا خدمات می‌دهد و سرمایه‌گذاران آن هم اشخاص حقیقی و حقوقی هستند.

3. مرکز فناوری Shell ventures

یک شرکت بین‌المللی به نام Shell مجموعه‌ای متشکل از صندوق سرمایه، مرکز نوآوری، شتابدهنده، مرکز رشد و… ایجاد کرده که نام Shell را کنار هر یک از عنوان‌های آن می‌توان دید.
Shell Gamechanger
Shell E4
Shell startup engine
Shell techworks
Shell liveViRE
Shell vengures
برخی از زیرمجموعه‌های مرکز Shell هستند. همه‌ی این مراکز خدمات دهندگان استارتاپ‌های حوزه‌ی نفت و گاز هستند. استارتاپ‌های حوزه‌ی نفت و گاز برای بهینه کردن مصرف انرژی فعالیت می‌کنند.


استارتاپ استودیو‌ها و شتابدهنده‌های معروف دنیا

تا این‌جا چند مرکز نوآوری معروف در زمینه‌ی انرژی‌های تجدیدپذیر را معرفی کردیم. در ادامه به استارتاپ استودیوها و شتابدهنده‌های این حوزه هم می‌پردازیم. می‌دانیم که ساختار و خدمات مراکز نوآوری با شتابدهنده‌ها و استارتاپ استودیوها برابر نیست. اما همه‌ی این مراکز، فعالان حوزه‌ی فن‌آفرینی هستند و در برخی موارد می‌توانند عملکردهای مشابهی داشته باشند.
مراکز نوآوری و استارتاپ استودیوها خالق کسب و کارها هستند. به استارتاپ استودیوها، Startup factory یا Startup venture هم می‌گویند.
کارخانه‌ی استارتاپ، جایی است که ایده‌ها از صفر در آن شکل می‌گیرند و به مرحله‌ی مطلوبی از تولید محصول که رسیدند، هر استارتاپ به کمک هم‌بنیان‌گذاران به روند خود ادامه می‌دهد. استارتاپ استودیوها به طور متوسط بین ۲۰ تا ۵۰ درصد سهام کسب و کار را از آن خود می‌کنند.
اما شتابدهنده‌ها خدمات دهنده و ارتقاء دهنده‌ی کسب و کارها هستند. آن‌ها استارتاپ‌ها را جذب می‌کنند و روند تولید محصول، عرضه به بازار و… را تسریع می‌بخشند یا به عبارت دقیق‌تر، شتابدهی می‌کنند.

بیایید با چند نمونه‌ی آن آشنا شوید:


مطالعه بیشتر: تفاوت مرکز نوآوری با شتابدهنده چیست؟

 

1. استارتاپ استودیو Pioneer square labs

پایونر یک صندوق سرمایه‌گذاری و استارتاپ استودیو ست که در سال ۲۰۱۵ در واشنگتن آمریکا تأسیس شد. استارتاپ استودیوی پایونر در کنار استارتاپ‌ها و کسب و کارها نقش هم‌بنیان‌گذار را بازی می‌کند. بنابراین خدماتی که می‌دهد، بسیار بنیادی و ادامه‌دار است. از آن‌جایی که پایونر صندوق سرمایه‌گذاری هم هست، بخشی از سهام هر استارتاپ را می‌گیرد و این‌گونه رشد اقتصادی قابل توجهی را هم در پی دارد.

 

2. استارتاپ استودیو Efounders

ای‌فاندرز در سال ۲۰۱۱ و در فرانسه آغاز به کار کرد. ای‌فاندرز یکی از نخستین استارتاپ استودیوها در فرانسه بود که موسوم به موج دوم آن شناخته می‌شود.
ای‌فاندرز یک تیم ایده‌پرداز دارد که وظیفه‌ی آن‌ها آسیب‌شناسی و شناسایی فقدان‌های حوزه‌ی انرژی است. پس از تصویب ایده، تیم اجرایی بین ۱۲ تا ۱۸ ماه فرصت دارد که آن را به محصول تبدیل کند.
سهامی که استارتاپ استودیو و هم‌بنیان‌گذاران در ای‌فاندرز دریافت می‌کنند، برابر است. در حالی که در عموم استارتاپ استودیوها این‌گونه نیست و استارتاپ استودیو سهم کمتری دارد.
ای‌فاندرز برای ارزیابی فعالیت استارتاپ‌ها هم جلسات هفتگی برگزار می‌کند و هم جلسات فصلی. در جلسات هفتگی موارد اجرایی به طور ریز، بررسی می‌شوند و در جلسات فصلی، سیاست‌های کلی و کلان‌تر.

 


3. شتابدهنده GCxN

این شتابدهنده متصل به شرکت اصلی Shell است و با همکاری آزمایشگاه ملی تجدیدپذیر آمریکا، در سال ۲۰۱۸ آغاز به کار کرد. هدف شتابدهنده‌ی GCxN شناسایی فناوری‌های ریسک‌پذیر و موثر در اکوسیستم انرژی‌های پاک است.
شتابدهنده GCxN منابع مالی و متخصصان فنی در اختیار استارتاپ‌ها قرار می‌دهد تا ریسک فعالیت آنان را کاهش دهد و موفقیت‌شان را بیش از پیش تضمین کند.
این شتابدهنده در هر دوره تنها ۳ تا ۵ تیم را انتخاب می‌کند. و هر تیم برای دو سال دوره‌ی شتابدهی‌اش به طول می‌انجامد.

 

هدف از معرفی مراکز نوآوری در زمینه‌ی انرژی‌های تجدیدپذیر

امکانات و توانمندی‌های مرکز نوآوری تک‌مانو، امکانات و توانمندی‌های شرکت روباست است. مرکز نوآوری تک‌مانو پروژه‌هایی را انتخاب می‌کند و توسعه می‌دهد که در حوزه‌ی توانمندی‌های بازوی دیگرش، شرکت روباست باشد.
فعالیت در زمینه‌ی انرژی‌های تجدیدپذیر یکی از زمینه‌های فعالیت شرکت روباست و درنتیجه مرکز نوآوری تک‌مانو است.
مرکز نوآوری تک‌مانو با شناسایی برترین مراکز در زمینه‌ی انرژی‌های تجدیدپذیر در سطح جهانی، خود را توسعه داده است و آماده‌ی پذیرش پروژه‌های داخلی در این زمینه‌هاست. برای آشنایی بیشتر با این زمینه‌ها می‌توانید به صفحه‌ی توانمندی‌های شرکت روباست رجوع کنید.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

برای بهبود مطالب منتشر شده، دیدگاهتان را برای ما بنویسید.

پسندیدم

نپسندیدم

دیدگاهم را ارسال میکنم

آنچه خواهید خواند

کدام دسته بندی مورد علاقه شماست؟

0 دیدگاه on آشنایی با برترین مراکز نوآوری دنیا

دیدگاهتان را بنویسید