استراتژی کسب و کار
استراتژی کسب و کار به معنای به کار بردن منابع محدود با استفاده از فرصتهای موجود در محیط کسب و کار، برای رسیدن به یک هدف مشخص است. به گونهای که فرد باید برای خود مزیت رقابتی فراهم کند و به خلق شاخصههای کسب و کار خود بپردازد. برای موفقیت در کسب و کار، باید یک استراتژی درامدزایی برای کسب و کار تعیین شود، که به واسطه آنها، توسعه و گسترش کسب و کار صورت بگیرد. از بزرگترین نظریهپردازان که در زمینه مدیریت و مباحث، شناخته شده است، میتوان به مایکل پورتر اشاره کرد. ایشان سه تراژدی ارائه داده که برای اغلب کسب و کارها کاربرد دارد. دقت کنید بهره بردن از سه استراتژی، آقای مایکل به طور همزمان جایز نیست و روند کار را مختل میکند.
ما در این مقاله قصد داریم نکاتی را در رابطه با استراتژی کسب و کار در مرحله شروع کسب و کار برای شما مطرح کنیم، با ما همراه باشید.
مطالعه بیشتر: مراحل بلوغ کسب و کار | از ایده تا اجرا
استراتژی کسب و کار در مرحله آغازین
اولین و اساسیترین استراتژی کسب و کار، شاخصه و تمایز است. در وهله اول کارآفرین باید شاخصههای زیادی برای کسب و کار خود خلق کرده و آنها را به خوبی حفظ کند. بر این اساس تفاوتی در کسب و کار او و سایر رقبا ایجاد شود. لازمه استراتژی کسب و کار، ایجاد کردن مزایای رقابتی است، که در کنار شاخصهی کسب و کار ایجاد میشود. بنابراین هر چه مزیت رقابتی بالاتر و با ارزشتر باشد، در ذهن مشتری برجستهتر جلوه میکند.
مطالعه بیشتر: برند ها چگونه موفق میشوند؟
در استراتژی کسب و کار عواملی هستند که باعث ایجاد شاخصه و تمایز نمیشوند
این ذهنیت غلط برای کارآفرینان در ابتدای کار ایجاد میشود، که هرچه محصول و خدمات آنها با کیفیت و با قیمت کمتری باشد، برتری و تمایز محصولات آنها در بین رقبا به طور چشمگیر افزایش مییابد.
مطالعه بیشتر: روشهای تبلیغ کسبوکارهای استارتاپی
اهمیت کیفیت در کسب و کار
بنابر شرایط، در حال حاضر داشتن کیفیت خوب و ارائه خدمات بالا در کسب و کار کاملا بدیهی است و باید به طور مداوم وجود داشته باشد. ارائه محصولات با کیفیت وظیفه تولید کننده است و کسب وکارهای موفق به اهمیت این موضوع پی بردهاند. این قانون و روند در تمام دنیا وجود دارد، اگردر کسب و کاری خدمات با کیفیت مطلوب ارائه نشود، به مرور زمان از دایره فعالیت خارج شده و فعالیت آن پایان می یابد. امروزه به دلیل گسترش آگاهی مردم، سطح توقع در رابطه با محصولات مورد نظر به شدت بالا رفته است. بنابراین افراد به خوبی می توانند محصول بی کیفیت را تشخیص داده و بی کیفیت بودن محصول را در شبکههای اجتماعی و در سایتهای مجازی منتشر کنند.
مطالعه بیشتر: 11 تکنیک فوق العاده فروش موفق
مشتری مداری در کسب و کار به چه معناست؟!
مشتری مدار بودن یک کالا برای تمایز، یک شعار بیش نیست. بنابراین کالا باید آنقدر با کیفیت باشد تا رضایت کامل مشتری جلب شود. در واقع ارائه محصولات با کیفیت که مشتری مدار باشد، وظیفه تولید کننده بوده و امری کاملاً بدیهی است. به این توجه کنید، وجود دستشویی در رستوران و اماکن عمومی یک آپشن خارق العاده نیست، بلکه کاملاً الزامی و معمولی است. از مثال فوق به خوبی دریافت میشود، که مشتری مدار بودن یک کالا کاملا بدیهی است و اگر اینگونه نباشد، کسب و کار به طور خودکار از دایره فعالیت حذف میشود.
آیا ارائه کالا با قیمت پایین استراتژی کسب و کار محسوب میشود؟!
این ذهنیت و توهم در بین کارآفرینان در اوایل کار وجود دارد که قیمت پایین موجب برتری و تمایز کالا میشود. توجه داشته باشید قیمت پایین با مقوله رهبری هزینه که در قسمتهای بعد مقاله به آن اشاره میکنیم، کاملاً متفاوت است. ارائه قیمت پایین، رقابتهای ناسالم را ایجاد کرده و فرد تازه کار با ارائه خدمات با قیمت پایین یک زنگ خطر برای کسب و کارهای دیگر ک سابقهی بیشتری دارند محسوب میشود. بنابراین رقبای قدرتمند تلاش میکنند، که کسب و کار جدید را از دایره خارج کنند. دقت کنید جذب مشتری به واسطه قیمت پایین خیانت به شخص شماست، چون افرادی که خواهان کالا و محصولات شما هستند، اگر کالای دیگری با قیمت پایین تر از محصول شما به آنها پیشنهاد شود، مسلماً کالای شما را به طور کلی کنار میگذارند.
رهبری هزینه نوعی دیگر از استراتژی کسب و کار
ایجاد مزایای رقابتی به واسطه تولید محصولات و خدمات با نازلترین قیمت و هزینه ممکن در مقایسه با سایر رقبا، اصل رهبری هزینه در کسب و کار است. بنابراین پیشنهاد روی میز قرار میگیرد: زمانی که کالا با حجم زیاد تولید شد، بهتر است با قیمت کمتر عرضه شود، که این عملکرد را اقتصاد مقیاس یا صرفه جویی ناشی از مقیاس، نام نهادهاند. در رهبری هزینه نکته مهم تولید و عرضه محصولات استاندارد با قیمت پایین است.
استراتژی دیگر در کسب و کار، تمرکز است
از نوشتههای دیوید ریکاردو در قرن نوزدهم میلادی، این برداشت صورت میگیرد که منفعت هر کشوری در این است که در کسب و کار و تولید کالاهایی متخصص شود که میتواند در آنها به خوبی بدرخشد و بهترین باشد و آن کالا را با سایر کشورها، برای رفع نیاز جامعه مبادله کند. کشوری که میخواهد به طور کامل مستقل و خودکفا باشد، ظلم بزرگی در حق مردم خود کرده و مسلما فقر را در بین مردم خود رواج میدهد، زیرا مردم مجبور میشوند کالاها را با کیفیت پایین و قیمتهای بالا خریداری کنند.
علاوه بر کسب و کار برای پیروزی در موقعیتهای شخصی نیز تمرکز لازم است. آقای وارن بافت در بازهی زمانی یکی از ثروتمندترین مردان دنیا شناخته شده است. راز و کلید موفقیت وارن بافت، تمرکز است.
مطالعه بیشتر: 5 کارآفرین برتر جهان
0 دیدگاه on استراتژی کسب و کار در مرحله شروع