۵ نمونه استارتاپ موفق در ایران

به اشتراک بگذارید.

استارتاپ موفق در ایران

مشاغل استارتاپی به خودی خود یکی از زمینه‌های کاری چالشی و ریسک‌پذیر هستند. پیش‌تر گفتیم که استارتاپ چیست و چه تفاوتی با مشاغل دیگر دارد. مهم‌ترین مسئله‌ی یک استارتاپ، قدرت مواجهه با اتفاقات غیرمنتظره است. در شرایط اقتصادی ایران، چالش نوسان ارز هم یکی از مسائل مهم دیگری است که باید آن را در نظر بگیرید. بعضی کسب و کارها از این شرایط استفاده می‌کنند و همزمان با نوسان‌ها، استراتژی خود را تغییر می‌دهند. چنین استارتاپ ‌هایی با شناسایی فقدان‌ها و عملکردِ به موقع، کسب و کار را در مسیر رشد قرار می‌دهند. حال می‌دانید کدام یک از کسب و کارها که به طور روازنه با آن‌ها برخورد دارید به عنوان یک استارتاپ موفق در ایران شناخته می‌شوند؟

 

استارتاپ موفق ایرانی در زمینه‌ی فروش آنلاین

دیجی کالا بزرگ‌ترین فروشگاه آنلاین کشور است. این استارتاپ در سال 1385 آغاز به کار کرد. دیجی کالا در ابتدا فقط در کار نقد و تحلیل لوازم الکترونیکی بود اما امروزه می‌توان کالاهای متنوعی را از آن خریداری کرد. دیجی کالا به غیر از فروش کالا، مرجعی برای مطالعه‌ی اطلاعات عمومی هم هست. این سایت در حال حاضر، در فروش اینترنتی رتبه‌ی یک کشور را دارد و درصدد آن است که بتواند برای خاورمیانه، جایگاه سایت آمازون را پیدا کند.

 

استارتاپ موفق ایرانی در زمینه‌ی نرم‌افزارهای موبایل

با محدود شدن دسترسی ایرانیان به سرویس گوگل پلی، کافه بازار جای آن را گرفت و به رونق رسید. کافه بازار استارتاپی است که در زمینه‌ی فروش و دانلود اپلیکیشن برای تلفن همراه فعالیت می‌کند. این اپلیکیشن طی ۴،۵ سال فعالیت توانسته است به سود قابل توجهی برسد و خود را به عنوان یک استارتاپ موفق در ایران معرفی کند.

 

استارتاپ موفق ایرانی در زمینه‌ی حمل و نقل

شرکت ایده‌گزین ارتباطات روماک با نام تجاری اسنپ، در سال ۱۳۹۳ آغاز به کار کرد. شهرام شاهکار، اپلیکیشن اسنپ را بر اساس ایده‌ی اوبر UBER راه‌اندازی کرد. از زمانِ شروع فعالیت اسنپ تا کنون، چالش‌های بسیاری بر سر راه این استارتاپ بوده است که از اکثر آن‌ها به سلامت عبور کرد. اسنپ یکی از آن استارتاپ های موفق در ایران است که به سبب فراگیر شدن، توانست نام برند خود را مصطلح کند( حتماً شنیده‌اید که اسنپ گرفتن جایگزین عبارت تاکسی گرفتن شده است.) امروزه اپلیکشین اسنپ، با وجود ده میلیون کاربر مسافر، یکی از پرکاربردترین اپلیکیشن‌ها در ایران است. پس از فراگیر شدن، اسنپ خدمات خود را افزایش داد و امکاناتش را گسترده کرد. این نمونه‌ی مسیری است که یک استارتاپ موفق برای رشد خود طی می‌کند.

 

استارتاپ موفق در ایران در زمینه‌ی فروش بلیت

نام علی بابا را حتماً در سرچ خرید بلیط قطار و هواپیما دیده‌اید. علی بابا خود را به عنوان قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین سامانه‌ی فروش بلیط معرفی کرده است. همچنین امکانات کاملی از این زمینه در اختیار مشتری قرار می‌دهد. علی بابا هم یک استارتاپ موفق در ایران است که سالانه سود قابل توجهی کسب می‌کند.

 

استارتاپ موفق ایرانی در زمینه‌ی خرید و فروش

زمانی که دیوار آغاز به کار کرد، در ایران هیچ اپلیکیشنی نبود که مردم بتوانند اجناس دست دوم، نو و یا نیازمندی‌های خود را در آن به خرید و فروش بگذارند. البته اپلیکیشن دیوار محدود به اجناس نیست و در زمینه‌ی املاک و خودرو هم شناخته شده است. امروزه با وجود اپلیکیشن دیوار بسیاری از معاملات بین خریدار و فروشنده بدون واسطه صورت می‌گیرند. بعد از دیوار استارتاپ‌های دیگری نیز در این زمینه آغاز به کار کردند که تا کنون هیچ‌یک نتوانسته‌اند با دیوار به طور جدی رقابت کنند.

 

در پایان…

استارتاپ های موفقِ دیگری نیز در ایران وجود دارند. مانند آپارات که به دلیل فیلتر بودن یوتیوب مورد استقبال قرار گرفت، فیلیمو،‌ تپسی، آپ و… هر کدام از این استارتاپ ها خلأای را در زمینه‌ي به خصوصی پر کرده‌اند تا توانسته‌اند با رفع یک نیاز، خود را کاربردی معرفی کنند. نیازهای بی‌شماری وجود دارد که استارتاپ ها می‌توانند آن‌ها را شناسایی کنند. یک استارتاپ موفق توانایی این را دارد که در کیفیت زندگی روزمره‌ی مشتریانش تأثیر ویژه‌ای بگذارد. موفقیت یک استارتاپ استودیو به شدت وابسته به رهبر آن است. برای مطالعه‌ی ویژگی‌های یک رهبر موفق استارتاپ، می‌توانید مقاله‌ی مربوط به آن را مطالعه کنید.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

برای بهبود مطالب منتشر شده، دیدگاهتان را برای ما بنویسید.

پسندیدم

نپسندیدم

دیدگاهم را ارسال میکنم

آنچه خواهید خواند

کدام دسته بندی مورد علاقه شماست؟

0 دیدگاه on ۵ نمونه استارتاپ موفق در ایران

دیدگاهتان را بنویسید