1. Home
  2. اکوسیستم کارآفرینی
  3. سرمایه گذاران فرشته | یکی از انواع حامیان استارتاپ ها

سرمایه گذاران فرشته | یکی از انواع حامیان استارتاپ ها

حامیان استارتاپ‌ها ـ سرمایه گذاران فرشته

اگر بخواهید حامیان استارتاپ‌ها را بشناسید، به طور کلی، پنج مورد را می‌توانیم به شما معرفی کنیم. همان‌طور که در جدول زیر می‌بینید،‌ سه مورد از حامیان استارتاپ‌ها، در برگیرنده‌ی کسب و کارها هستند و دو مورد سرمایه‌گذاران.در این مقاله قصد داریم به بررسی سرمایه‌گذاران فرشته بپردازیم.

برای مطالعه بیشتر در مورد حامیان استارتاپ ها بر روی حامی مورد نظر کلیک کنید.

مراکز شتابدهنده مراکز رشد/ انکوباتور استارتاپ استودیو سرمایه‌گذاران فرشته سرمایه‌گذاران خطرپذیر
Accelerator Incobator Startup studio Angel Investors Venture Capital

Angel Investor یا فرشته‌ سرمایه گذار 

سروش سرمایه گذار،‌ فرشته سرمایه گذار یا سرمایه گذاران فرشته ترجمه‌هایی است که برای عبارتAngel Investor به کار می‌رود. فرشته ی سرمایه گذار کسی است که در مرحله‌ی دوم، پس از سرمایه‌گذاری بذری، به کمک استارتاپ‌ها می‌آید. زمانی که استارتاپ، سرمایه‌گذاری اولیه را گذراند، سرمایه‌گذاران فرشته وارد کار می‌شوند و هزینه‌ی هنگفتِ مورد نیاز را وارد می‌کنند. این سرمایه گذاران، پیش از سرمایه گذاران VC وارد دنیای اقتصاد شدند.

 

نحوه‌ی مشارکت فرشته ی سرمایه گذار

آن‌ها دخالتی در مدیریت استارت آپ ندارند، بلکه تنها در سهام آن شریک می‌شوند. از این نظر، برای مدیران استارت آپ‌ها، سرمایه گذاران فرشته گزینه‌های مطلوبی هستند. آن‌ها تنها مقدار معینی از سود را دریافت می‌کنند، بدون آن که نظری درباره‌ی شیوه‌ی مدیریت داشته باشند. رابطه‌ی آن‌ها با استارتاپ‌ها دورادور است؛ به همین جهت، وجود چنین سرمایه گذارانی برای کسب و کارها مطلوب است.

 

این فرشته‌ها چه کسانی هستند؟

این افراد عموماً سرمایه‌های هنگفت شخصی دارند. درباره‌ی سرمایه گذاران فرشته، نزد عموم، این تصور وجود دارد که آن‌ها افراد مسن یا پیری هستند که سرمایه‌شان موروثی است. چنین تصوری غلط نیست، اما درباره‌ی یک اجتماعِ سرمایه گذار، کامل هم نیست. آن‌ها الزاماً تاجر نیستند. بلکه می‌توانند پزشکان، وکیلان و دیگر متخصصانی باشند که سرمایه‌شان را از راه تخصص‌شان به دست آورده‌اند. فرشته‌ی سرمایه گذار به غیر از آن که سرمایه‌ی هنگفتی در اختیار دارد، کارآفرین و مدیر باتجربه‌ای است که می‌داند در چه راهی سرمایه گذاری کند، به همین رو دخالتی در شیوه‌ی مدیریت ندارد. او پیش از آن که سرمایه گذاری کند، همه چیز را سنجیده است. تجربه‌ی آن‌ها می‌تواند برای کسب و کارهای دیگر هم کارساز باشد. از بین فرشته‌های سرمایه گذار کسانی هستند که به عنوان منتور با کسب و کارها همکاری می‌کنند تا تجارب‌شان را در اختیار دیگران بگذارند.

سرمایه گذاران فرشته

سندیکای فرشته های سرمایه گذار

مبلغی که سرمایه گذاران فرشته در اختیار یک استارتاپ قرار می‌دهند بین ۱۵۰ میلیون تا ۳ میلیارد تومان است. اگر نیاز به سرمایه‌ای بیش از این باشد، گروهی از فرشته‌های سرمایه گذار تشکیل یک سندیکا می‌دهند تا مبلغ افزایش پیدا کند. سندیکای فرشته‌ی سرمایه گذار می‌تواند مبلغ را تا ۱۰ میلیارد افزایش دهد. همان‌طور که پیش از این گفته شد، آن‌ها در مدیریت کسب و کار دخالتی ندارند، به همین دلیل وجود سندیکای سرمایه گذاران موجب از دست رفتن شیوه‌ی مدیریتی و اخلال در رهبری کسب و کار نخواهد شد.

 

تفاوت فرشته ی سرمایه گذار با سرمایه گذار خطرپذیر

این دو نوع سرمایه گذار از وجوه مختلف با یکدیگر متفاوت هستند.

  • اولین تفاوت Angel Invistor با Venture capital در مبلغی است که سرمایه گذاری می‌کنند. مبلغی که سرمایه گذاران خطرپذیر در اختیار کسب و کارها قرار می‌دهند، چندین برابر فرشته‌هاست.
  • سرمایه گذاران فرشته، حساب شخصی‌شان را در اختیار کسب و کارها قرار می‌دهند، اما سرمایه گذاران خطرپذیر پول‌شان را از طریق صندوق‌های مردمی و یا بیزینس‌های محرمانه به دست می‌آورند.
  • فرشته‌ها تأمین کننده‌ی سرمایه‌ی «اولیه» هستند و خطرپذیرها تأمین کننده‌ی سرمایه‌ی «توسعه».
  • یک تفاوت بارز دیگر میان این دو دسته وجود دارد و آن مشاوره‌هایی است که سرمایه گذاران فرشته می‌توانند به استارتاپ‌ها ارائه دهند. فرشته‌ها می‌توانند مانند منتورها در کنار بیزینس‌ها قرار بگیرند و تجربیات‌شان را در اختیار آن‌ها قرار دهند.
  • اهداف این دو نوع سرمایه گذار برای حضور در کنار کسب و کارها، با یکدیگر متفاوت است.
سرمایه  گذاران فرشته

مزایای کار با انجل اینوستورها

همکاری با این سرمایه‌گذاران برای استارتاپ‌ها دو مزیت ویژه دارد:

۱.ریسک‌پذیری: هرچند سرمایه گذاران خطرپذیر دسته‌ی دیگری هستند، اما سرمایه‌گذاران فرشته هم درصد ریسک‌پذیری بالایی دارند. از آن‌جایی که کسب و کارهای حوزه‌ی فن‌آفرینی به هر حال سرنوشت غیرقابل پیش‌بینی‌ای دارند، همکاری با سرمایه‌گذاران فرشته راه مطمئن‌تری است. زیرا آن‌ها ساز و کار سرمایه‌گذاری در این زمینه‌ها را می‌شناسند.

۲.موفقیت بیشتر: رسانه‌ی Harvard business school آماری را از موفقیت استارتاپ‌ها منتشر کرده است که طبق آن، کسب و کارهای با سرمایه گذار فرشته، موفقیت بیشتری نسبت به دیگر استارتاپ‌ها با سرمایه‌گذاری‌های متفاوت، به دست آورده‌اند. زیرا نحوه‌ی حضور این سرمایه‌گذاران در کنار تیم به گونه‌ای است که دستاوردهای بسیاری برای کسب و کارها دارد.

جمع‌بندی

این که بیزینس شما در چه مرحله‌ای قرار دارد، مشخص می‌کند که شما به کدام نوع از سرمایه گذاری احتیاج دارید. شاید سرمایه‌ای که کسب و کار شما احتیاج داشته باشد، بسیار جزئی و یا بسیار هنگفت باشد. همچنین، حوزه‌ای که هر کدام از سرمایه گذاران روی آن کار می‌کنند، متفاوت است. ممکن است برخی از سرمایه گذارانِ کارآفرین فقط با شرکت‌های دانش‌بنیان کار کنند و یا بعضی سرمایه گذاران ترجیح بدهند وارد کسب و کارهای سنتی بشوند. بنابراین برای انتخاب سرمایه گذاران فرشته یا هر سرمایه گذار دیگری، شما باید دو پارامتر را مدنظر داشته باشید: چه محصولی دارید و چقدر هزینه برای شکل‌گیری و توسعه‌ی آن مورد نیاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *