مراحل بلوغ کسب و کار | از ایده تا اجرا

به اشتراک بگذارید.

مراحل شکل گیری کسب و کار

امروزه بسیاری از مردم در تلاش برای شروع کسب و کار شخصی هستند. یکی از سوالاتی که در ابتدا شروع مراحل کسب و کار با آن درگیر هستند، این سوال سرنوشت‌ساز است که آیا ایده کسب و کار من قابل اجرا هست یا نه؟ ارزیابی واقع‌گرایانه و جامع ایده‌ی شکل گرفته در ذهن شما، از مراحل مهم و حیاتی کسب و کار محسوب می‌شود. یکی از مراحل کسب و کار، در صورتی که تصمیم نهایی جهت اجرای ایده اتخاذ شود، نحوه پیش‌برد پروژه و اجرای کسب و کار است. اگر شما ایده‌ای در ذهن خود دارید ولی نمی‌دانید آن را چگونه به نتیجه برسانید، این مقاله برای شماست. این پنج گام را دنبال کنید و مراحل کسب و کار خود را بشناسید.

زمانی که مسیری را برای مراحل کسب و کار خود در نظر می‌گیرید، ‌می‌توانید از چارچوب‌ها و قوانین از پیش تعریف شده استفاده کنید. اما در نهایت، مراحل کسب و کار ممکن است با تغییراتی مواجه شود. طرح کلی چرخه مراحل کسب و کار را طبق نمودار زیر می‌توانید دنبال کنید. این مراحل ممکن است با تغییرات نامحدودی مواجه شود.

مراحل چرخه کسب و کار

  1. شناسایی نقاط ضعف و یافتن راه‌ حل مناسب
  2. حداقل محصول پذیرفتنی
  3. تناسب محصول با بازار
  4. تناسب کانال با محصول
  5. بلوغ

مراحل کسب و کار

گام اول : مشکل چیست؟ راه حل کدام است؟

شکل گیری یک ایده جدید می‌تواند منابع الهام بخش متنوعی داشته باشد. فارغ از منبع الهام بخش ایده، شما باید به مراحل کسب و کار و اجرای ایده خود نیز فکر کنید. بیاد داشته باشید که یک شروع خوب همیشه منجر به پایان موفقیت آمیز نمی‌شود.

زمانی می‌توانید از ادامه مراحل کسب و کار خود مطمئن باشید که:

1) بدانید در حال حل کردن چه مشکلی هستید؟

2) آیا راه حل شما توانایی برطرف کردن مشکلتان را دارد یا نه؟

در صورتی که پاسخ روشنی برای مسائل گفته شده داشته باشید، می‌توانید به بررسی سایر مراحل کسب و کارتان بپردازید. در راستای مراحل بلوغ کسب و کارتان اقدامات زیر مفید است.

  • مخاطب هدف احتمالی محصول خود را شناسایی کنید، آن‌ها را پیدا کنید و با ایشان صحبت کنید. نظر آن‌ها را در رابطه با مشکل بخواهید و راه‌حل احتمالی که برای حل مشکل به ذهنشان خطور می‌کند را نیز جویا شوید.
  • نقاط ضعف فرضیه خود را شناسایی کنید و از مشکلات به آسانی گذر نکنید.
  • هم فکری و بررسی ایده اولیه توسط افرادی که در توسعه کسب و کار مهارت بالایی دارند، کمک شایانی به شما خواهد کرد. این افراد ایده اولیه شما را بررسی خواهند کرد. در صورت مناسب بودن آن شما را نسبت به انجام سایر مراحل کسب و کار ترغیب خواهند کرد.
  • آزمایش تقاضا را برای ایده خود انجام دهید و از کمپین‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنید.
  • با استفاده از نتایج آزمایش تقاضا و موارد ذکر شده در مصاحبه‌ها و… طرح اولیه حداقل محصول پذیرفتنی خود (MVP) را شبیه سازی کنید.
  • نسبت به تغییرات و اطلاعات جدید پیرامون خود پذیرا باشید و در صورت نیاز مسئله و راه حل پیشنهادیتان را مرور کنید.

گام دوم: MVP محصول خود را تولید کنید.

ساخت محصول نهایی در بدو شروع مراحل کسب و کار اقدامی است که منجر به شکست و ناامیدی بسیاری از کسب و کارهای نوپا شده است. بخصوص زمانی که تولید محصول بدون بررسی نیاز‌های و تقاضای بازار عرضه شود. بلند‌‌‌‌‌‌ پروازی در ایده‌تان ممکن است ضررهای اقتصادی و زمانی بسیاری را در پی داشته باشد.

MVP مخفف Minimum Viable Product در زبان فارسی به معنای حداقل محصول پذیرفتنی است. در این مرحله محصول یا خدمت خود را با حداقل‌های ممکن از نظر سرمایه و وقت تولید خواهید کرد. ام وی پی در واقع تست اولیه محصول شما خواهد بود. شما می‌توانید بازخورد مشتری و تقاضا بازار هدف را بررسی کنید و ریسک کارتان را به حداقل برسانید. میزان ماندگاری محصول خود را با پیدا کردن کاربران اولیه‌تان اندازه‌گیری کنید. ام وی پی، چشم انداز نسبتا واقع‌ بینانه‌ای را از آینده محصولتان در اختیار شما قرار می‌دهد و اولویت‌های شما را مشخص خواهد کرد.

گام سوم: اصل تناسب محصول و بازار، عامل ماندگاری کسب  و کار شماست.

مشتریان از MVP محصول شما استقبال کرده‌اند. برای محصولتان حاضر به پرداخت پول هستند. اطرافیان خود را ترغیب به خرید محصولتان می‌کنند. این موارد شما را به آینده کسب و کارتان امیدوار خواهد کرد. میزان ماندگاری و وفاداری مشتری بهترین معیار سنجش تناسب محصول و بازار محسوب می‌شود و از مراحل مهم کسب و کار به حساب می‌‌آید.

“میزان ماندگاری بهترین معیار شما برای تناسب محصول و بازار است، هرچه میزان ماندگاری شما بالاتر باشد، کالایی که باید داشته باشید بیشتر است.”  مورگان براون

گام چهارم: کانال‌های ارتباطی را جدی بگیرید.

در صورتی که جریان تبدیل (آمار جذب مشتری از بازار هدف) نرخ قابل توجهی داشته باشد و همچنین نرخ ماندگاری (نسبت مشتریان وفادار به کل مشتریان) با رشد چشم‌گیری همراه باشد، بیانگر این موضوع است که محصول یا خدمات شما قابلیت عرضه را دارد. کانال‌های ارتباطی مربوط به کسب و کار خود را بیابید. اگر فروش و عرضه محصول از طریق سایت هم می‌تواند انجام شود، از یک متخصص سئو جهت دیده شدن کسب و کارتان کمک بخواهید. اگر از بازاریابی ویروسی استفاده می‌کنید، از متخصصان مربوطه کمک بخواهید. کانال های ارتباطی برتر را بیابید و در آن‌ها به فعالیت جدی بپردازید. (بازیابی ویروسی نوعی بازاریابی است که مردم بطور خودکار به تبلیغ کسب و کار به صورت دهان به دهان می‌پردازند.)

مورگان براون افزود: “در حال حاضر شما برخی از کانال‌های ارتباطی ایده‌آل را تصور می‌کنید. از جریان تبدیل و نرخ ماندگاری خود اطمینان دارید. بنابراین سرانجام زمان پخش آن فرا رسیده است. این کار را با دو برابر کردن کانال‌های فعال انجام دهید.

گام پنجم: رشد و بلوغ  کسب و کار نقطه پایانی ندارد.

رشد و بلوغ کسب و کارتان مرحله‌ای است که همیشه باید توجه و انرژی زیادی را به آن اختصاص دهید. حتی شرکت‌های بزرگ مانند فیس بوک که بیش از یک میلیارد کاربر دارند هم هنوز در حال انجام آزمایش هستند. در واقع این مرحله از کسب و کار بصورتی نیست که بتوانید برای آن پایانی در نظر بگیرید. تیم رشد خود را گسترش دهید و برای آن سرمایه گذاری کنید. در فرصت مناسب به دنبال رخنه در بازار خارجی باشید. در جهت بین الملل سازی و بومی سازی کسب و کارتان از متخصصان کمک بخواهید. به سرمایه گذاری در تیم رشد خود ادامه دهید. فرصت‌های خرید جدید را دریابید و در تلاش برای افزایش نرخ رشدتان باشید. دلیل اینکه کاربرانی هنوز محصول شما را قبول نکرده‌اند را پیدا کنید و تلاش کنید راه‌های دسترسی به آن‌ها را پیدا کنید.

مراحل کسب و کار

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

برای بهبود مطالب منتشر شده، دیدگاهتان را برای ما بنویسید.

پسندیدم

نپسندیدم

دیدگاهم را ارسال میکنم

آنچه خواهید خواند

کدام دسته بندی مورد علاقه شماست؟

0 دیدگاه on مراحل بلوغ کسب و کار | از ایده تا اجرا

دیدگاهتان را بنویسید