چند نکته ضروری که برای همکاری با استارتاپ ها باید بدانید

به اشتراک بگذارید.

همکاری با استارتاپ ها

همکاری با استارتاپ ها کمک زیادی به رشد و توسعه کسب و کارهای کوچک و بزرگ کرده است. شاید شما هم به تازگی کسب و کاری راه انداخته‌اید و به دنبال دیده شدن آن هستید. استارتاپ ها معمولا از همان ابتدا موفق عمل نمی‌کنند، اما اگر نشان دهند که می‌توانند آینده موفقی در پیش داشته باشند، شرکت‌هایی مانند مرکز نوآوری تک مانو مایل به همکاری با آن‌ها خواهد بود. در این مقاله به توضیح استارتاپ، ویژگی‌های یک استارتاپ موفق و نکاتی در رابطه با همکاری با استارتاپ ها می‌پردازیم.

استارتاپ چیست؟ همکاری با استارتاپ ها چگونه ممکن است؟

در زبان فارسی استارتاپ به معنی شرکت نوپا می‌باشد. به طور کلی شرکت‌های نوپا را با این نام می‌خوانند، اما اکثر استارتاپ ها در زمینه فناوری و تکنولوژی فعالیت می‌کنند. به همین دلیل ممکن است تعاریفی از استارتاپ شنیده باشید که در آن فقط به شرکت‌هایی که در زمینه تکنولوژی فعالیت می‌کنند، استارتاپ می‌گویند. در کتاب‌های جدید و مدرن به همه کسب و کارهایی که به تازگی افتتاح شده‌اند، استارتاپ گفته می‌شود. در حالی که در گذشته برای آن محدوده در نظر گرفته بودند و تنها تعدادی از شغل‌ها در آن جای می‌گرفتند. همکاری با استارتاپ ها از گذشته تا به الان وجود داشته است. امروزه نیز بسیاری از مدیران و مشاورانی که در زمینه فناوری فعالیت می‌کنند، معتقدند که استارتاپ فقط مخصوص شرکت‌های مرتبط با فناوری است و به همه کسب و کارهای نوپا و کوچک نمی‌توان این نام را داد.

از نظر USSBA (مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا) استارتاپ ها باید دارای دو ویژگی باشند: اول اینکه باید در زمینه تکنولوژی و فناوری فعالیت کنند. دوم اینکه قابل رشد و گسترش باشند. به گفته این مرکز، استارتاپ ها بیشتر از دیگر کسب و کارهای کوچک به دنبال پیشرفت و جذب پول هستند. همکاری با استارتاپ ها می‌تواند برای شرکت‌های بزرگ نیز سودآور باشد.

در این رابطه مقاله استارتاپ چیست مجله تک مانو را مطالعه کنید.

 ویژگی‌های یک استارتاپ موفق


یک استارتاپ موفق باید دارای یکسری ویژگی‌های جذاب و هوشمندانه باشد. استارتاپ شما هر چه بیشتر به این ویژگی‌ها نزدیک شود آینده موفق‌تری خواهد داشت. در ادامه قرار است به این ویژگی‌ها بپردازیم.

1. یافتن نقطه ضعف رقبا

یک استارتاپ موفق باید همیشه رقبای خود را تحت نظر داشته باشد و از نقطه ضعف‌های آنان به نفع خود استفاده کند. زمانی که رقیب شما دچار افت شد و فرصت شغلی خود را از دست داد، نوبت به شما می‌رسد. در این زمان شما باید خودی نشان دهید. شرکت‌های بزرگ به دنبال همکاری با استارتاپ ها هستند، پس وقت را تلف نکنید. استفاده از این نکته باید کاملا هوشمندانه انجام شود تا نتیجه دهد.

2. گذاشتن تمام تمرکز بر روی هدف

برای این مورد باید روی تمرکز خود کار کنید. بسنجید که چه مدت زمانی می‌توانید روی هدف خود تمرکز کنید. سپس سعی کنید هر دفعه این مدت زمان را افزایش دهید. اگر بتوانید تمام تمرکز خود را روی هدف بگذارید، سریع‌تر می‌توانید به موفقیت برسید.

3. مشورت با مشتریان و استفاده از تجربیات آنان

یکی از قوانین استارتاپ این است که همیشه حق با مشتریان است. اگر مشتریان از شما راضی نباشند، نمی‌توانید به یک استارتاپ موفق تبدیل شوید. برای موفق شدن باید با مشتریان مشورت کنید و از آنان بخواهید تا نظرات خود را صادقانه با شما در میان بگذراند. اگر از بخشی از کار شما راضی نبودند، حتما به تعمیر و بررسی آن بخش بپردازید. چیزی که استارتاپ را به موفقیت می‌رساند جلب اعتماد مشتریان است. بهتر است راه‌های گوناگونی برای شنیدن نظر مشتریان قرار دهید.

4. پایدار و قابل رشد

همکاری با استارتاپ ها جز برنامه‌های شرکت‌های بزرگ است. اما نه برای همه استارتاپ ها؛ بلکه این همکاری برای استارتاپ های موفق می‌باشد. یک استارتاپ موفق پایدار است و در طول فعالیت خود از این شاخه به آن شاخه نمی‌پرد. مطمئنا نمی‌توانید از همان ابتدا یک استارتاپ موفق داشته باشید. اما به مرور زمان و با تلاش می‌توانید به اهداف خود دست یابید؛ پس نیازی به تغییر جهت نیست. استارتاپ شما باید قابلیت رشد و گسترش را داشته باشد، فقط در این صورت است که به یک استارتاپ موفق تبدیل خواهید شد.

5. وفق دادن خود با شرایط

برای همکاری با استارتاپ ها باید ویژگی آن‌ها را بررسی کنید. یک استارتاپ موفق باید بتواند خود را به راحتی با شرایط پیش رو وفق دهد و هر زمان که نیاز است تغییرات لازم را اجرا کند. برای این کار بهتر است نترسید و با مشکلات روبرو شوید.

6. بررسی نیازهای مشتری

اگر می‌خواهید به یک استارتاپ موفق و زبانزد تبدیل شوید باید بدانید که در این برهه زمانی، مشتریان چه نیازهایی دارند؛ سپس طبق آن نیازها عمل کنید. اگر در کارهای خود از خلاقیت استفاده کنید و دست به ابتکار بزنید، مشتریان شما بیشتر خواهند شد و شرکت‌های بزرگ همکاری با استارتاپ ها را بیشتر در برنامه خود قرار می‌دهند.

7. برنامه ریزی و اجرای اهداف

باید یک برنامه دقیق و منسجم طراحی کنید و اهداف خود را طبق آن پیش ببرید. نباید فرصت را از دست بدهید و باید هرچه سریع‌تر برای این مرحله اقدام کنید.

8. چیدن یک تیم قوی و ماهر

یک استارتاپ موفق قطعا یک تیم موفق دارد. همکاری با استارتاپ ها از جایی شروع می‌شود که بدانند استارتاپ موردنظر یک تیم قوی دارد. برای تشکیل تیم باید از افراد با استعداد و سخت‌کوش استفاده کنید تا بتوانید برنامه‌های خود را عملی کنید. این تیم قوی باید یک مدیر با اعتماد بنفس و قوی نیز داشته باشد. اگر خود شما مدیر تیم هستید بهتر است روی اعتماد به نفس خود کار کنید و سریع جا نزنید.

چند نکته ضروری 


شرکت‌های بزرگ و نام‌آور امروزه بر این باورند که استارتاپ ها، به خصوص استارتاپ هایی که در زمینه دیجیتال فعالیت می‌کنند باعث تحول زیادی شده‌اند. شرکت‌های بزرگ استارتاپ ها را به عنوان خطر تلقی نمی‌کنند؛ بلکه به دنبال همکاری با آنان هستند، چون می‌دانند آن‌ها می‌توانند شرکای خوبی باشند و برای شرکت ارزش و اعتبار به همراه آورند. جهت همکاری باید به نکاتی توجه کنید که بخشی از آن‌ها در این قسمت  آورده شده است.

1. یک برنامه دقیق برای همکاری طراحی کنید.

در ابتدا مشخص کنید که از همکاری با استارتاپ ها چه هدفی دارید. سعی کنید اهدافی را در نظر بگیرید که هم برای شرکت شما و هم برای استارتاپ موردنظر دارای منافعی باشد. در این راستا برنامه‌هایی طراحی کنید تا بتواند بهترین مسیر برای دستیابی به اهداف را به شما نشان دهد.

2. با همکاران خود مشورت کنید.

طراحی خود را در هیئت مدیره و با همکاران خود مطرح کنید و از آن‌ها بخواهید نظرات خود را بیان کنند تا به بهتر شدن آن کمک کنند. اگر تمامی هیئت مدیره از طرح شما و همکاری با استارتاپ ها راضی بودند آن را عملی کنید. اما در صورت عدم رضایت شاید مجبور به تغییر طراحی و یا تغییر استارتاپ شوید.

3. برنامه طراحی شده را چندین بار بررسی و بازبینی کنید.

بخش‌های کلیدی و مهم طراحی را مشخص کنید؛ برای مثال پیشرفتی که برنامه می‌تواند در بلندمدت داشته باشد و یا منافعی که همکاری با این استارتاپ برای شما به همراه دارد. اطلاعات و نتایج را مرتب بررسی و ثبت کنید تا به نتایج دلخواه برسید. از ابتدای همکاری با استارتاپ ها همه این موارد را ثبت و بررسی کنید تا دچار مشکل نشوید.

4. برنامه را به مرحله اجرا برسانید.

برای انجام این‌ مرحله بهتر است از کسانی که در آن تبحر دارند کمک بگیرید. اگر فردی را مسئول اجرای این کار کردید باید بداند که استارتاپ همکار او است نه کارمند و زیردست؛ پس باید هم‌چون شریک با او رفتار کند. شخص دیگری را برای کارهای مالی این همکاری قرار دهید. این شخص باید همه اطلاعات مالی را با طور دقیق بررسی کند تا هیچ مشکلی از نظر مالی برای شما و استارتاپ به وجود نیاید.

5. بررسی دیگر استارتاپ ها برای همکاری

برای همکاری با استارتاپ ها بهترین استارتاپ ها را بررسی کنید تا در آینده بتوانید با آن‌ها همکاری داشته باشید. استارتاپ موردنظر شما باید ویژگی‌های یک استارتاپ موفق را داشته باشد تا برای همکاری وقت و هزینه شما را هدر ندهد. اگر استارتاپ موردنظر شما در شهری دور از شهر شما واقع است، افرادی را مسئول پروژه کنید و آن‌ها را به جایی که استارتاپ قرار دارد بفرستید و خودتان از دور کارها را بررسی کنید.

6. برای همکاری با استارتاپ ها بیش از حد سخت نگیرید.

استارتاپ ها همان‌طور که از اسمشان پیدا است نوپا هستند و شاید نتوانند با همه شرایط شرکت خود را وفق دهند؛ پس بهتر است به آن‌ها سخت نگیرید و شرایط و ضوابط را برای آنان آسان‌تر کنید.

سخن پایانی

استارتاپ ها نیز می‌توانند مانند دیگر مشاغل با شرکت‌های بزرگ همکاری کنند. همکاری با استارتاپ ها بستگی به این دارد که استارتاپ موردنظر نشان دهد که لایق همکاری با شرکت است؛ در این صورت نه تنها شرکت بزرگ از این همکاری سود می‌برد بلکه استارتاپ نیز می‌تواند خودی نشان دهد و جای خود را در میان شرکت‌های بزرگ باز کند.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

برای بهبود مطالب منتشر شده، دیدگاهتان را برای ما بنویسید.

پسندیدم

نپسندیدم

دیدگاهم را ارسال میکنم

آنچه خواهید خواند

کدام دسته بندی مورد علاقه شماست؟

0 دیدگاه on چند نکته ضروری که برای همکاری با استارتاپ ها باید بدانید

دیدگاهتان را بنویسید