بررسی وظایف و اهداف استارتاپ

به اشتراک بگذارید.

اهداف استارتاپ

اهداف استارتاپ در مشاغل نوپا، برای کارآفرینی و گسترش کسب و کار دنبال خواهند شد. شرکت‌ها و کسب و کارهای نوپا و به اصطلاح استارتاپ، از تعدادی افراد محدود با سرمایه اندک تشکیل شده‌اند. درواقع استارتاپ، یک کسب و کار نوظهور و نوپا است که براساس نیاز جامعه و خواست مشتریان شکل می‌گیرد. استارتاپ همچنین از طریق ارائه‌ی راه‌حل‌های خلاقانه با توسعه سریع عمل خواهد کرد.(استارتاپ چیست؟) در این مقاله قصد داریم با بررسی مفهوم و تاریخچه استارتاپ، اهمیت، وظایف و اهداف استفاده از آن بپردازیم و جنبه‌های مختلف آن را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

اهداف استارتاپ
کسب و کار نوپا و تجارت نوظهور یا استارت‌آپ

 

بررسی مفهوم و تاریخچه‌ی استارتاپ

قبل از پرداختن به اهداف استارتاپ لازم است که با معنا و مفهوم آن آشنا شده و برای درک بهتر مطلب، شرح مختصری از تاریخچه استارتاپ داشته باشیم. واژه استارتاپ یا استارت آپ(startup) در فارسی به شرکت نوظهور یا نوپا ترجمه شده است. بنابه گفته نیل بلو منتال، موسس شرکت واربی پارکر، استارتاپ یک کمپانی نوپا با ارائه‌ی راه‌حل خلاقانه برای حل یک مسئله است. درحالی که برای موفقیت کمپانی از طریق راه‌حل ارائه شده تضمینی وجود ندارد. به طور کلی استارتاپ به پروژه‌هایی تلقی می‌شود که یک ایده‌ی خام، در طی تلاش گروه و یا تعدادی از افراد، بر اساس اهداف معین به یک محصول منحصر به فرد برای فروش و یا یک خروجی کارآمد تبدیل می‌شود.

تاریخچه و ظهور استارتاپ با شروع تمدن و خرید فروش محصولات مختلف در میان انسان‌ها کلید خورد. برای اولین بار استفاده از مفهوم استارتاپ، در سال 1911 میلادی با شرکت نوظهور سیلیکون ولی، شکل گرفت و سال‌ها بعد به عنوان یکی از ابرقدرت‌های ساخت نرم‌افزار در دنیا شناخته شد. شرکت اپل و شرکت گوگل، دو نمونه از قدیمی‌ترین و موفق‌ترین استارتاپ های حال حاضر دنیا هستند. بدیهی‌ست این دو شرکت برای رسیدن به جایگاه فعلی سختی‌های فراوانی را متحمل شده‌اند.

اهداف استارتاپ
استارتاپ شرکتی نوپا با ارائه یک طرح خلاق در حل مسئله

 

بررسی وظایف و اهداف استارتاپ ها

اهداف استارتاپ براساس تعاریف استارتاپ و پایه قرار دادن آن؛ تولید پول، جلب رضایت مشتری و صرفا تولید محصول نخواهد بود. هدف اصلی استارتاپ ها یادگیری است. یک استارتاپ موفق باید به خواسته‌ی مشتریان خود واقف بوده و متوجه نیازهای آنان باشد. لازم به ذکر است که حتی در صورت بیان خواسته و نیاز توسط مشتری، استارتاپ ها باید با استناد بر دانش و یادگیری، به صورت خودجوش نیاز واقعی آنان را شناسایی کرده و در جهت تامین آن گام بردارند. بنابر گفته‌ی استیو جابز موسس شرکت اپل ” این وظیفه‌ی مشتریان نیست که بفهمند چه می‌خواهند. بلکه وظیفه‌ی استارتاپ هاست که به نیاز و خواسته مشتریان به طور دقیق پی ببرند.” بنابراین یکی از مهم‌ترین اهداف و وظایف استارتاپ ها، توانایی شناخت نیاز و خواسته‌های مشتریان است.

در یک تجارت استارتاپی، صرف وقت بر روی کارهای مهم، امری ضروری محسوب خواهد شد. درواقع تحقق موفقیت‌آمیز کارهای سازمانی، براساس تعیین این اهداف شکل خواهد گرفت. برای درک بهتر به بررسی اهداف تجاری استارتاپ‌ها که همان دلیل بوجود آمدن‌شان هستند و شرح دیگر اهداف آن پرداخته‌ایم.

اهداف استارتاپ
یادگیری شناخت نیازهای مشتریان، از اهداف اصلی و مهم‌ترین وظیفه‌ی یک استارتاپ است.

 

بررسی اهداف تجاری استارتاپ

 

1. تعیین هدف مالی:

یکی از مهم‌ترین اهداف استارتاپ تجاری، تعیین اهداف مالی توسط کارفرمایان می‌باشد. درواقع اولین بخش ایجاد شده در برنامه‌های سازمانی یک استارتاپ، ایجاد اهداف مالی می‌باشد. اهداف مالی به عنوان مهم‌ترین معیار تعیین کننده‌ی کسب سود شما در بازه‌ی زمانی مشخص شناخته می‌شود.

2. ایجاد هدف برندینگ:

ایجاد هویت و برند معتبر در سال‌های اولیه‌ی فعالیت یک کمپانی استارتاپ، امری مهم و ضروری تلقی می‌شود. درواقع با اعمال اهداف برندینگ از طریق رشد کسب و کار و ارزش‌های مشترک، راه برقراری ارتباط بیشتر با مشتریان برقرار خواهد شد.

3. هدف محصول:

اهداف استارتاپ از نوع تعیین هدف محصول، برای کمک به توسعه‌ی خدمات و محصولات ارائه شده توسط شرکت، درنظرگرفته می‌شود. درواقع با تعیین هدف محصول، اصلی‌ترین راه و عامل پیشروی کسب و کار به سمت جلو شناسایی شده و در جهت تقویت آن اقدامات لازم انجام خواهد شد. برای مثال اگر کسب و کار شما در رابطه با تولید یک سخت‌افزار بخصوص، فعال است، ارائه‌ی لیستی از ویژگی‌ها و مزایای محصول، هدف آن محصول نامیده می‌شود.

4. ایجاد اهداف منابع انسانی:

یکی از مهم‌ترین اهداف استارتاپ، اهداف منابع انسانی در سال‌های ابتدایی فعالیت یک شرکت تجاری، درنظر گرفته شده است. اهداف منابع انسانی به همه‌ی کارها و موضوعاتی که با منابع و نیروی انسانی شرکت، در ارتباط است مربوط خواهدشد. مانند غربال و گزینش نیروی انسانی، آموزش و تربیت کارکنان و کمک به بهبود عملکرد نیروی انسانی و بهبود کار سازمانی(از طریق فراهم کردن فضای کار مناسب برای کارمندان).

اهداف استارتاپ
تعیین هدف برای نیروی انسانی در تجارت استارتاپ

 

معرفی و بررسی اهداف کلی استارتاپ

• یکی از مهم‌ترین و کلی‌ترین اهداف استارتاپ، پوشش و برطرف کردن نیازهای جامعه براساس پیشرفت و گسترش تکنولوژی می‌باشد. مانند شکل‌گیری برخی استارتاپ‌های ایرانی که بر اساس نیازسنجی مردم ایجاد شده‌اند.
• یافتن مدل کسب و کار مناسب با استفاده از ایده و طرح‌های سودآور
• ایجاد شغل خلاق، کارآفرینی و حل مشکل بیکاری با ارائه‌ی ایده‌های خلاقانه برای پیشرفت کسب و کار و پروژه
برطرف کردن نیازهای جامعه و ایجاد اشتغال خلاقانه وظیفه‌‌ی کلی استارتاپ است.

کلام اخر

اهداف استارتاپ بر اساس نیاز مشتریان، از طریق شناخت و یادگیری خواسته‌ها و احتیاجات آنان شکل خواهد گرفت. همانطور که پیش‌تر به آن اشاره شد، استارتاپ به عنوان مجموعه‌ای از کارها به منظور ایجاد یک شرکت یا کسب کار جدید با ارائه‌ی مدل‌های خلاقانه کسب و کار می‌باشد. توجه به اهداف تجاری استارتاپ که همان عامل بوجود آمدن یک استارتاپ است، امری حیاتی در جهت ارائه‌ی خدمات و محصولات و کسب سود بیشتر می‌باشد. درواقع درنظر گرفتن اهداف تجاری استارتاپ، مانند تعیین هدف برای منابع انسانی، هدف محصول، ایجاد هدف مالی و اهداف برندسازی عاملی موثر در موفقیت تجارت استارتاپ می‌باشد. اهداف استارتاپ را به طور کلی می‌توان به یافتن مدل کسب و کار مناسب و طرح ایده‌ی خلاقانه برای آن، گسترش کارآفرینی و ایجاد شغل و شناخت و برطرف کردن نیازهای جامعه دسته‌بندی کرد.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

برای بهبود مطالب منتشر شده، دیدگاهتان را برای ما بنویسید.

پسندیدم

نپسندیدم

دیدگاهم را ارسال میکنم

آنچه خواهید خواند

کدام دسته بندی مورد علاقه شماست؟

0 دیدگاه on بررسی وظایف و اهداف استارتاپ

دیدگاهتان را بنویسید