سرمایه گذار استارتاپ

به اشتراک بگذارید.

سرمایه گذار استارتاپ

انتخاب سرمایه گذار برای یک کسب و کار، یک دغدغه‌ی اساسی است. لازمه‌ی انتخاب سرمایه گذار استارتاپ مناسب، شناخت انواع سرمایه گذاران است. سرنوشت یک استارتاپ می‌تواند در گرو شناخت درست و انتخاب نوع سرمایه گذار استارتاپ باشد. به طور کلی پنج نوع سرمایه گذار استارتاپ وجود دارد که در این مطلب به شناخت آن‌ها می‌پردازیم. این معرفی یک شرح اجمالی است. شما به نسبت کسب و کار و امکاناتی که دارید باید ارزیابی کنید که کدام یک انتخاب مناسب‌تری برای شماست. (استراتژی درامدزایی برای کسب و کار) اگر شرکت شما محصول کوچک و کم‌هزینه‌ای تولید می‌کند، احتمالاً نیازمند سرمایه‌های هنگفت نخواهید بود و برعکس.

 

سرمایه گذار شخصی استارتاپ ها

این دسته از سرمایه گذاران، نزدیکانِ شما هستند؛ خانواده، فامیل یا رفقا. معمولاً به دو دلیل سراغ سرمایه گذاری شخصی می‌رویم: ۱.سرمایه‌ی مورد نیاز استارتاپ از طریق خانواده، دوستان و… قابل تأمین است. ۲.به دنبال سرمایه گذاری مطمئن هستیم. آن‌ها با سهیم شدن در سود پروژه، شما را در انجام آن یاری می‌کنند. بزرگ‌ترین مزیت این نوع از سرمایه گذاری، حمایت‌گری معنوی سرمایه گذار است. در صورتی که روابط خوبی داشته باشید، هر دو طرف، نگران بعضی متغیرها در سود و ضرر نیستید و بیشتر از هر نوع همکاری دیگری به پیشرفت کسب و کار فکر می‌کنید. در عین حال، باید بتوانید حساب‌های عاطفی و صمیمیت را از مباحث کاری و مالی جدا کنید. برای مثال وقتی سرمایه گذار شرکت شما، برادر شماست و به علت صمیمت، برای چند ماه پیاپی، پرداخت سود را عقب می‌اندازید، امکان دارد که پس از مدتی همکاری‌اش را با شما خاتمه دهد.

در این نوع از همکاری باید مرزهای کاری و عاطفی را از یکدیگر جدا کنید و اگر مجبور به عدول از آن شدید، حسن نیت‌تان را به سرمایه گذار ثابت کنید.

بانک‌ها

شناخته شده‌ترین نوع سرمایه گذار استارتاپ ها، بانک‌ها هستند. در ایران هم بانک‌هایی وجود دارند که در حوزه‌ی کارآفرینی سرمایه گذاری می‌کنند و به طور مستقیم در سود و زیان کسب و کار دخالت ندارند. سود دریافتی بانک‌ها با یکدیگر متفاوت است و بسته به پروژه مشخص می‌شود. همچنین بانک‌ها مقررات متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. ممکن است بعضی بانک‌ها از شما بخواهند مبلغی را سپرده‌گذاری کنید و بعضی بانک‌ها صرفاً بخواهند در جریان ریز امور مالی قرار بگیرند. بانک‌های سرمایه گذار استارتاپ و کارآفرینی را شناسایی کنید و شرایط‌شان را جویا شوید.

 

فرشته‌ی سرمایه گذار / سروش سرمایه گذار

Angel Investor یا سرمایه گذاران فرشته افرادی هستند که سرمایه‌ی یک استارتاپ را برای تولید و توسعه تأمین می‌کنند. آن‌ها نمی‌خواهند در کسب و کارهای سنتی سرمایه گذاری کنند و به دنبال سود بیشتری هستند، به همین دلیل سراغ استارتاپ‌ها می‌روند. سرمایه گذاران انجل عموماً کسب و کارهای استارتاپی را می‌شناسند، انتظار سوددهی در کوتاه مدت ندارند و عموماً ۲۵ درصد سود پروژه را طلب می‌کنند. اگر پروژه‌ی شما در مقیاس متوسط سرمایه است، سرمایه گذاران انجل برای شما مناسب هستند. سرمایه‌ای که آن‌ها در اختیارتان می‌گذارند بیشتر از سرمایه‌ی شخصی/ خانوادگی و کمتر از سرمایه گذارانِ خطرپذیر است؛ حدود ۲۰۰ هزار دلار. آن‌ها از تمامی مراحل کار شما آگاهی دارند و به طور مستقیم در جریان تصمیم‌گیری‌ها قرار می‌گیرند. فرشته‌ی سرمایه گذار مالک درصدی از سهام کسب و کار است.

شرکای سرمایه گذار استارتاپ ها

تیمی از سرمایه گذاران هستند( دو نفر به بالا) که کسب و کارها را تأمین می‌کنند و به ازای آن در سود و ضرر شرکت دخیل می‌شوند. سرمایه گذاران شراکتی عموماً با استارتاپ های کوچک همکاری دارند.

داوطلبانِ سرمایه گذار استارتاپ ها

کسانی هستند که مبلغ هنگفتی پول دارند و می‌توانند در پروژه‌های سنگین با شما همکاری کنند. این افراد برای استارتاپ هایی که نیازمند تجهیزات اولیه هستند، مناسب‌اند؛ آن‌ها می‌توانند از همان ابتدا شرکت شما را مجهز کنند. سرمایه گذار استارتاپ داوطلب با شما بر سر سود و ضرر سرمایه پیشاپیش توافق می‌کند. کسب و کاری که با سرمایه گذار استارتاپ داوطلب همکاری می‌کند، از اعتبار آن‌ها جهت پیش‌برد پروژه‌ها استفاده می‌کند. برای مثال وقتی شما شرکتی برای راه‌اندازی یک سایت تأسیس می‌کنید، اعتبار سرمایه گذاران بسیاری موانع را از پیش پا برمی‌دارد.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

برای بهبود مطالب منتشر شده، دیدگاهتان را برای ما بنویسید.

پسندیدم

نپسندیدم

دیدگاهم را ارسال میکنم

آنچه خواهید خواند

کدام دسته بندی مورد علاقه شماست؟

0 دیدگاه on سرمایه گذار استارتاپ

دیدگاهتان را بنویسید