1. Home
  2. اکوسیستم کارآفرینی
  3. فضای کار اشتراکی چیست؟

فضای کار اشتراکی چیست؟

دفتر، فضای کار اشتراکی یا خانه؟

در گذشته برای این که بتوانید یک کسب‌وکار حتی کوچک را برای خود راه بیندازید، احتیاج به هزینه‌های زیادی داشتید. حتی اگر کار را هم راه می‌انداختید، باید برای تبلیغات آن هزینه‌های هنگفتی را می‌پرداختید. اما امروزه با به وجود آمدن بسیاری از روش‌ها و پیشرفت علم، انسان‌ها و افراد فریلنسر می‌توانند به‌راحتی کار خود را راه بیندازند و به‌راحتی بدون اینکه هزینه‌ای کنند آن را در بسیاری از  کارهای دورکاری و شبکه‌های اجتماعی یا سایت‌های اینترنتی به نمایش بگذارند و به تبلیغ بپردازند. قطعاً برای به وجود آوردن یک شرکت، شما باید مکانی را داشته باشید که بتوانید آنجا را به یک شرکت تبدیل کنید و بتوانید با همکاران خود به نقشه کشیدن برای آینده شرکت در این مکان بپردازید. در این راستا در ادامه قصد داریم فضای کار اشتراکی را به شما معرفی کنیم.

تاثیر فضای کار اشتراکی بر هزینه‌ها

همان‌طور که می‌دانید، هزینه اجاره یا خرید این مکان‌ها، بسیار زیاد است. شاید برای کسانی که در اول راه می‌خواهند کار خود را شروع کنند، این هزینه به آن‌ها ضرر زیادی برساند. اما نگران نباشید؛ زیرا امروزه، با پیشرفت علم و به وجود آمدن روش‌های نوین، فضای کار اشتراکی به وجود آمده است. فضای کار اشتراکی این اجازه را به افراد می‌دهد که در این فضا، بتوانند کسب‌وکار خود را راه بیندازند. فضاهای کار اشتراکی، درست است که محیطی کوچک و جزئی هستند اما همانند یک شرکت معمولی تأثیرگذار هستند. درواقع شما با کمترین هزینه، می‌توانید شرکت خود را راه‌اندازی کنید. می‌توان گفت هزینه‌ی یک فضای اشتراکی از اجاره یک دفتر هم کم‌تر است.

آشنایی با فضای کار اشتراکی در کشور ما

فضای کار اشتراکی می‌تواند یکی از مهم‌ترین دستاوردها و پیشرفت‌ها برای انجام کارهایی باشد که افراد برای آن احتیاج به مکانی دارند که بتوانند این کارها را انجام دهند. این فضاها، همانند یک شرکت امکاناتی را در اختیار شما می‌گذارند تا بتوانید با استفاده از این امکانات، فعالیت خود را پیش ببرید. با وارد شدن به این فضاها، شما دیگر نیاز به اجاره یا خرید یک دفتر یا شرکت ندارید و می‌توانید با پرداخت هزینه بسیار کم، کارهای شرکتی خود را در این فضاها انجام دهید. شما در این فضاها می‌توانید یک میز کار اشتراکی داشته باشید تا با یک گروه یا به‌صورت فردی کار خود را پیش ببرید. فضاهای اشتراکی، امکاناتی را در اختیار شما می‌گذارند که شما می‌توانید آن‌ها را با توجه به نیازهای خود رزرو کنید.

همچنین این مکان‌ها، این امکان را به شما می‌دهند که بتوانید اتاق‌های جلسه یا کارگاه‌های آموزشی داشته باشید. فضاهای اشتراکی، در کشور ما هم به وجود آمده‌اند و تمامی خدمات یک فضای کار اشتراکی خوب را در اختیار شما می‌گذارند. البته فضاهای اشتراکی که در کشور ما وجود دارند، هنوز از امکان کار به صورت شبانه‌روزی برخوردار نیستند. هرچند قطعاً این که این فضاها در کشور ما وجود دارند، حتی اگر امکان کار در شب را نداشته باشند، می‌تواند یکی از پیشرفت‌های کشور ما در زمینه کارآفرینی به حساب بیایند.

فضای کار اشتراکی
فضای کار اشتراکی در کشور ما

از جمله مزیت‌های فضای کار اشتراکی

مزیت‌های فضای کار اشتراکی ، بسیار زیاد و چشمگیر است. به این صورت که افراد می‌توانند به صورت گروهی یا فردی از امکانات بسیار زیادی برخوردار باشند و به‌صورت مشترک بتوانند باهم در یک زمینه خاص فعالیت کنند. اگر بخواهیم در رابطه با این مزیت‌های خاص و مهم صحبت کنیم، باید به هزینه بسیار کم این فضاها، اشاره‌کنیم. می‌توان یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های فضاهای کار اشتراکی را هزینه کم از آن دانست. شما می‌توانید با این هزینه کم، در بسیاری از هزینه‌های خود صرفه‌جویی کرده. همچنین تمامی امکانات یک شرکت یا استارتاپ خوب را در این فضاها داشته باشید.

یکی دیگر از ویژگی‌های این فضای کار اشتراکی ، می‌تواند تمرکز کاری باشد. به این صورت که شما در این فضاها نسبت به فضاهای دیگر، می‌توانید تمرکز بسیار زیادی داشته باشید و کار خود را به راحتی و بدون هیچ مزاحمتی انجام دهید. از دیگر مزایای این فضاهای کاری، می‌تواند آشنایی با افرادی باشد که در زمینه‌ی کاری شما فعالیت می‌کنند. ارتباط‌گیری با این افراد می‌تواند کمک کند که شما به صورت مشترک با این افراد به فعالیت و برون سپاری بپردازید. همچنین می‌توانید کار خود را به‌صورت تیمی انجام دهید. این مواردی که اشاره کردیم، فقط بخشی از مزایای فضاهای اشتراکی به‌حساب می‌آیند که می‌تواند کمک بزرگی به کسب‌وکار شما کند.

قوانینی که باید در فضای کار اشتراکی رعایت شود

از آنجایی که فضای کار اشتراکی یک محیط مشترک به‌حساب می‌آید، شما باید قوانینی را در این فضاها رعایت کنید تا بتوانید کار خود را به درستی انجام دهید. قطعاً می‌دانید که در این فضاهای اشتراکی، افراد بسیار زیادی با موضوعات مختلفی به کار مشغول هستند. پس باید همانند کارکنان یک شرکت بزرگ، محیطی را بر پایه دوستی و سازگاری برای خود ایجاد کنید. یکی دیگر از قوانین فضاهای اشتراکی، می‌تواند این باشد که شما باید در هنگام کار و ورود به این فضاها، گوشی‌های خود را خاموش یا سایلنت کنید. البته این بستگی به خود شما دارد تا برای دیگر افراد مزاحمت ایجاد نکنید.

یکی دیگر از قوانینی که در این فضاهای اشتراکی وجود دارد، این است که اگر شغل تخصصی دارید، تمامی لوازم مورد نیاز این شغل را همراه داشته باشید تا در موقع کار به مشکل برنخورید. همان‌طور که می‌دانید، این فضا همانند یک شرکت فعالیت می‌کند. پس شما باید به پوشش خود هم دقت کنید و با پوشش درست و مناسب به این فضاها وارد شوید. یکی دیگر از مهم‌ترین کارهایی که شما باید در این فضا انجام دهید، این است که مزاحم دیگران نشوید. به فضای کاری افراد دیگر تجاوز نکنید. این مواردی که به آن اشاره کردیم، جزو قوانین فضاهای اشتراکی است. شما همان‌گونه که در شرکت‌ها این قوانین را باید اجرا کنید، در این مکان‌ها نیز باید آن‌ها را رعایت کنید. (نکاتی درباره‌ی فرهنگ سازمانی)

قوانین در فضای کار اشتراکی
قوانین مهم در فضای کار اشتراکی

ویژگی‌های یک فضای کار اشتراکی

فضای کار اشتراکی دارای ویژگی‌های مهمی است که شما می‌توانید از این ویژگی‌های مهم بهره ببرید و برخوردار باشید. از این ویژگی‌های مهم در این فضاها، می‌توان به فضای کار مشترک و دسترسی شبانه‌روزی اشاره کرد. البته این مورد در فضاهای اشتراکی که در کشور ما قرار دارند، هنوز در دسترس نمی‌باشد. رزرو اتاق‌های جلسه یا اتاق‌های اجلاس، استفاده از اینترنت و وای فای همگانی، استفاده از تلفن و فکس به‌صورت مشترک، امکان استفاده از سیستم‌های تلفن داخلی و آشپزخانه، سالن انتظار و دستشویی مشترک، که از ویژگی‌ها و امکاناتی هستند که این فضاهای کاری اشتراکی به ما می‌دهند.

فضای کار اشتراکی

در کل می‌توان گفت که فضای کار اشتراکی می‌تواند کمک زیادی به شمایی بکند که می‌خواهید با هزینه بسیار کم، کسب‌وکار خود را راه بیندازید و برای راه‌اندازی این کسب‌وکار، احتیاج به مکانی دارید که تمامی امکانات یک شرکت معمولی و خوب را در اختیار شما بگذارد. در کشور ما هم، این فضاها پیشرفت بسیار زیادی کرده‌اند که این می‌تواند خوشحال‌کننده باشد.

فضاهای کار اشتراکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *