اشتباهات استارتاپ ها
اشتباهات استارتاپ ها در آغاز یک کسب و کار با توجه به چالشها و موانعی که بر سر راه استارتاپها وجود دارد، بسیار سرنوشت ساز است. نکات مهمی در راه اندازی یک استارتاپ وجود دارد. اگر به مقدار کافی به این نکات توجه نشود، میتواند در پایان زودهنگام یا عدم موفقیت آن کسب و کار تاثیرگذار باشد.
شناخت اشتباهات استارتاپ ها یکی از موارد مهمی است که باید به آن توجه شود. کافی است قبل از آغاز به کار یک بررسی گسترده در مورد اشتباهات استارتاپ هایی که در اطراف شما در حال فعالیت هستند و یا فعالیتشان متوقف شده است انجام دهید. پشتکار و تلاش برای ایجاد یک ارزش خلاقانه در جامعه کاری ارزشمند است. استفاده از تجربیات افراد آگاه و حرفهای کمک میکند تا اشتباهات استارتاپ های ناموفق را تکرار نکنیم. تقریبا بیش از 75 درصد از استارتاپ هایی که با حمایت و سرمایهگذاری شروع به فعالیت میکنند، شکست میخورند و دلیل آن عدم آگاهی کامل از شرایط میباشد.
دلایل اصلی عدم موفقیت استارتاپ ها کدامند؟
دلایل زیادی در عدم موفقیت یک استارتاپ تاثیرگذار است که شناخت آنها راه پیشرفت را هموارتر خواهد کرد.
- راه اندازی استارتاپ با تاخیر طولانی
همه ما به دنبال دستیابی به بهترین موارد در یک کار و تجربه هستیم، اما گاهی اوقات این علاقهمندی باعث میشود تا در جا بزنیم و برای دستیابی به بهترین وضعیت در یک کسب و کار راه اندازی استارتاپ خود را به تاخیر بیندازیم. این وضعیت باعث میشود تا ما فرصتها و شرایط مناسب و از همه مهمتر مخاطبان خود را در این زمان از دست بدهیم. ( برای مطالعه بیشتر مقاله معایب و مزایای کمالگرایی در محیط کار را مطالعه کنید.)
- تنها یک ویژگی برتر داشتن
یکی از مهمترین اشتباهات استارتاپ ها در این بخش اتفاق میافتد. هر استارتاپی برای ایجاد یک ارزش افزوده در جامعه ایجاد میشود که از نوآوری و خلاقیت گستردهای باید برخوردار باشد، تا بتواند در دنیای رقابت به برتری و سود برسد. داشتن یک شعار و هدف خاص مهم است اما باید ویژگی تجارت شما به گونهای باشد که به راحتی قابل کپی برداری نباشد.
بیتوجهی به چه مواردی از اشتباهات استارتاپها محسوب میشود؟
- عدم توجه به بخشهای مختلف یک استارتاپ
بسیاری از استارتاپ ها از همان ابتدا تمرکز اصلی خود را بر بخش فروش میگذارند. دلیل آن شاید این باشد که میخواهند زودتر به سود مالی که در ابتدای کار در نظر گرفتهاند برسند. یکی از بدترین اشتباهات استارتاپ ها همین مورد است. چون با تمرکز بر فروش شما ممکن است از بخشهای مهم دیگری مانند زیر ساختها غافل شوید و با گذشت زمان اثر آن را در کار خود مشاهده خواهید کرد. استفاده از افراد حرفهای و خلاق، توجه به بخشهایی که کاهش هزینههای اضافی برای استارتاپ شما به همراه دارد و اهمیت به بخش نرمافزاری از جمله مواردی است که باید در یک استارتاپ مورد توجه قرار بگیرد.
- عدم توجه به توسعه محصول
هر محصول و خدماتی باید زمانی را برای تغییرات خود در نظر بگیرد. دنیای ما به سرعت در حال پیشرفت میباشد. یک استارتاپ باید زمانی را برای پیشرفت خدمات و محصولات خود در نظر بگیرد تا از چرخه پیشرفت عقب نماند. یکی از اشتباهات استارتاپ ها عدم توجه به زمان مناسب برای پیشرفت و تغییر در محصولاتشان میباشد.
اشتباهات استارتاپ ها و دلایل شکست مدوام آنها
1. تصورات رویایی در مورد مدت زمان فروش خدمات و محصولات در استارتاپها
بسیاری از ارائه دهندگان استارتاپ ها یک تصور خیالی از آینده فروش خود در نظر دارند و همین باعث میشود تا عوامل بسیاری را در فروش خود در نظر نگیرند. دلیل آن هم مدت زمانی است که طول میکشد تا یک محصول بین افراد جامعه شناخته شود و مورد استفاده قرار بگیرد. بدون در نظر گرفتن مدت زمان فروش محصول نباید در مورد آینده سوددهی یک کسب و کار تصورات خیالی داشت.
2. اطلاع رسانی نامناسب قبل از ارائه محصول
یکی از خطرناکترین اشتباهات استارتاپ ها اطلاع رسانی در مورد محصول قبل از آماده شدن آن میباشد. هیجان آغاز یک فعالیت و ارائه محصول خاص ممکن است باعث شود تا بدون در نظر گرفتن مسیر رشد محصول و پیشرفت مالی آن اقدام به معرفی محصول کنیم.
3. هزینه کردن غیرهوشمندانه
هر استارتاپ و کسب و کاری علاقهمند به گسترش و توسعه کسب و کارش است. یکی از اشتباهات استارتاپ ها در آغاز به کار آنها استخدام افراد زیاد برای توسعه کار در کوتاهترین زمان ممکن است. به دلیل اطلاع نداشتن از سودآوری، در ابتدای کار نباید اقدام به صرف هزینه در بخش استخدام و توسعه کرد.
4. عدم موفقیت در جذب سرمایه برای استارتاپ
اگر ایده و تجارت شما خصوصیات یک ایده مناسب برای سرمایهگذاری را نداشته باشد، شما نمیتوانید به کار خود ادامه دهید. در نتیجه استارتاپ شما محکوم به شکست است. باید شرایطی را که باعث میشود تا کار شما مورد توجه سرمایه گذاران قرار بگیرد را در نظر بگیرید. اشتباهات خود را به حداقل برسانید و ایده خود را به کاربردیترین شکل ممکن ارائه دهید. تمام قوت و ضعفهای آن را همراه با هزینههایی که باید برای به نتیجه رسیدن آن در اختیار داشته باشید در نظر بگیرید.
5. نداشتن برنامه ریزی
شاید یکی ازبدترین اشتباهات استارتاپ ها نداشتن یک برنامه منسجم و مشخص برای شروع به کار باشد. شما باید به عنوان یک کارآفرین تمام جزئیات را از ابتدای کار تا استخدام و رسیدن به سوددهی برنامهریزی کنید. این برنامه به شما کمک میکند تا کنترل شرایط را در هر وضعیتی تحت کنترل داشته باشید.
6. بیتوجهی به نیروی انسانی
در اختیار داشتن افراد آگاه و آشنا به کار یکی از مواردی است که کمک میکند تا از بروز مشکلات جلوگیری شود. یکی از بخشهای مهمی که در طراحی یک استارتاپ باید مورد توجه قرار بگیرد، در نظر گرفتن تجربه و تخصصهای مورد نیاز استارتاپ میباشد. توجه به این بخش کمک میکند تا شما با همراهی یک تیم قوی کار خود را پیش ببرید. در صورت بروز مشکل در میان راه، از مشاوره افراد آگاه در بخشهای مختلف برای گذر از مشکل استفاده کنید.
اشتباهات استارتاپ ها در استخدام افراد
بخش مهمی از یک سازمان یا شرکت نیروهای در حال کار در آن سازمان میباشند. استارتاپها کارهای جدید و نوپایی هستند. به همین دلیل در بسیاری مواقع توجه کافی به بخش منابع انسانی خود ندارند و همین دلیلی برای عدم موفقیت یا کاهش موفقیت آنها خواهد شد. بیتوجهی به محیط کار متنوع و عدم توجه به مهارتهای افراد تنها نمونههایی از اشتباهات استارتاپ ها در استخدام افراد میباشد. اما دلایل زیادی میتواند وجود داشته باشد که آینده یک استارتاپ را تحت تاثیر قرار دهد.
1. استخدامهای جدید به جای حفظ کارمندان قدیمی
متاسفانه یکی از اشتباهات استارتاپ ها در بخش استخدام میباشد. بسیاری از مدیران استارتاپها فکر میکنند کار کردن در یک استارتاپ برای یک فرد دلیل خوبی برای ماندن فرد است. این تصور کاملا اشتباه است. بسیار مشاهده شده است که مدیرانی که به این بخش توجه نکردهاند، افراد با تجربهای را از سیستم خود حذف کردهاند.
2. عدم توجه به ویژگیهای فردی در استخدام
3. عدم شفافیت وظایف فرد در استارتاپ
0 دیدگاه on اشتباهات استارتاپ ها چگونه آنها را شکست میدهد؟