ده ویژگی اسرار‌آمیز کسب و کار موفق

به اشتراک بگذارید.

کسب و کار موفق چه ویژگی‌هایی دارد؟

کسب و کار موفق هدف عالی تمام افرادی است که در عرصه تجارت فعالیت می­‌کنند. همه روزه تجار جدیدی وارد میدان کسب و کار می­‌شوند و تمامی آنها به دنبال رشد و پیشرفت و ارتقا جایگاه خود در بازار هستند. البته تمامی مشاغل و کسب و کارها در طی زمان با رونق اقتصادی مواجه نمی­‌شوند. آنچه بعد از صرف زمان و هزینه­‌های گزاف، عاید برخی از صاحبان مشاغل می­‌شود با چشم‌اندازی که بر اساس آن شروع به کار نموده­‌اند، تفاوت اساسی خواهد داشت.

با کمی تامل در ویژگی­‌های نمونه­‌های کسب و کار موفق، مشخص می­‌شود که تمامی آنها از اصول و قواعد مشخصی پیروی می‌کنند. البته این امر به این معنی نیست که برای رسیدن به موفقیت، تمام کسب و کارها باید مسیر واحدی را طی نمایند. بلکه اصول واحدی وجود دارد که به شیوه­‌های مختلف توسط مدیران و صاحبان کسب و کارها تفسیر می‌شوند. به عبارت دقیق­‌تر برای رسیدن به هدف می­‌توان از مسیرهای مختلفی عبور نمود. انتخاب مسیر درست توسط مدیر و رهبر صورت می­‌گیرد. چنانچه در طول مسیر قواعد مشخص شده به دقت رعایت شود و انحرافی صورت نگیرد، تمام راه­‌ها به مقصد خواهند رسید.

متخصصان پس از بررسی و تحلیل کسب و کارهایی که از لحظه اول رشد مثبت ثبت نموده­‌اند، 10 مشخصه‌ی مشترک کسب و کارهای موفق را استخراج کرده­‌اند که در ادامه آن‌ها را خواهید خواند.

1. کسب و کار موفق، تعریف دقیق و روشنی از ویژن یا چشم انداز ارائه می­‌کند.

یک کسب و کار موفق تعریف دقیقی از چشم انداز خویش در آینده ارائه می­‌کند. واضح است که عدم برخورداری از چشم‌انداز و دورنمای دقیق برای کسب و کار، سبب سردرگمی و انحراف از مسیر درست خواهد شد. مشخص نمودن جایگاه مورد انتظار کسب و کار در پایان یک بازه زمانی مشخص، ضامن موفقیت کسب و کار است.

کسب و کار موفق

2. کسب و کار موفق برنامه تجاری دقیقی برای فعالیت­‌های خود تعریف می­‌کند.

کسب و کارهای موفق برنامه تجاری یا business plan مشخص و دقیقی در دستور کار خود دارند. برنامه‌های تجاری، شیوه­‌های دست یافتن به موفقیت را تشریح می‌کنند. تدوین برنامه تجاری راهکار بسیار سودمندی در رسیدن به موفقیت مورد انتظار است. نوشتن اصولی یک برنامه تجاری مستلزم بررسی و مرور تمامی موارد موثر در کسب موفقیت است. بررسی فرضیات بازاریابی، برنامه مالی و عملیاتی و برنامه کارمندان به مدیران کمک می­‌کند که در صورت وجود انحراف در اسرع وقت در جهت اصلاح آن اقدام کنند و دستیابی به هدف­‌های بلند مدت را تسهیل کنند.

موفقیت در کسب و کار

3. یک کسب و کار موفق از اهداف کوتاه مدت قابل اندازه گیری برخوردار است.

صاحبان کسب و کار موفق ضرورت تدوین اهداف کوتاه مدت را به درستی درک می­‌کنند. آن‌ها اقداماتی را که در جهت تدوین اهداف در بازه‌های زمانی سالانه، ماهانه و هفتگی مورد نیاز است را هماهنگ می­‌کنند. تدوین اهداف کوتاه مدت باید در رابطه با ارائه خدمات به مشتریان، رشد و رونق کسب و کار و درآمدهای مورد انتظار باشد.

بیزینس موفق

4. یک کسب و کار موفق،  ساز و کار تقویت و توسعه مهارت­‌های مورد نیاز را فراهم می­‌کند.

پیشرفت و توسعه مهارت­‌های مورد نیاز، ارتقا دانش و سرمایه‌گذاری به موقع ضامن موفقیت کسب و کار می‌­باشد. مدیران برای کسب موفقیت باید برای مواردی مانند افزایش پرسنل و یا در صورت نیاز تعریف کار گروهی برنامه‌ریزی کنند و با صرف هزینه­‌های لازم کسب و کارشان را ارتقا دهند.

5. کسب و کارهای موفق با بازاریابان کاربلد همکاری می­‌کنند. 

استفاده از یک برنامه بازاریابی منسجم که توسط یک متخصص بازاریاب حرفه­‌ای تدوین شده است، رمز موفقیت کسب و کارهای شاخص و موفق است. ارائه خدمات مناسب به مشتریان، تبلیغ دهان به دهان موثری را برای کسب و کارها به دنبال دارد. تبلیغات نقش تعیین کننده­‌ای در رشد و موفقیت کسب و کارها دارند. آن‌ها از مجراهای بازاریابی متفاوتی در رشد و توسعه برند خویش استفاده می­‌کنند

6. یک کسب و کار موفق شناخت درستی از مشتریان خود دارد.

شناخت مشتریان و داشتن آگاهی از نیازمندی­‌های آنان می­‌تواند زمینه را برای کسب موفقیت مهیا کند. اطلاع داشتن از انتظارات مشتریان می‌­تواند مسیر درست بازاریابی را نیز مشخص کند. مدیران کاربلد برای شناخت مشتریان خود وقت و انرژی صرف می­‌کنند و با تحلیل اطلاعات به دست آمده، به جمع‌بندی صحیحی دست می‌یابند و کسب و کار را به سمت و سوی مناسب سوق می­‌دهند.

7. کسب و کارهای موفق آماده ایجاد تغییر در پروسه‌­های خود هستند.

با توجه به سرعت زیاد پیشرفت در جوامع، صاحبان کسب و کار باید به طور مداوم روند فعالیت‌­های خود را مورد ارزیابی قرار دهند. در صورت وجود انحراف تغییرات لازم را در اسرع وقت اعمال کنند. داشتن توانایی تغییر و انطباق با شرایط روز، ضامن برخورداری از یک کسب و کار موفق است.

کسب  وکار برتر

8. کسب و کارهای موفق از توانایی مالی خوبی برخوردار هستند.

راه اندازی کسب و کارها نیازمند صرف هزینه‌های زیادی است. اغلب صاحبان مشاغل به درستی به این امر واقف هستند و پیش‌بینی‌­های لازم را انجام می‌­دهند. عاملی که سبب بروز مشکل برای کسب و کارهای نوظهور می‌­گردد و آن‌ها را از ادامه مسیر باز می­‌دارد، ناتوانی در بازپرداخت مبالغ پیش‌بینی نشده است. برخورداری از پشتوانه مالی قابل قبول برای رونق کسب و کارها ضرورتی انکار ناپذیر است.

10. صاحبان مشاغل به خود ایمان دارند.

راه­‌اندازی یک تجارت جدید با ناهمواری­‌ها و پیچیدگی­‌های زیادی همراه است. این چالش‌ها سبب ایجاد دلسردی در مدیران و صاحبان کسب و کارها می‌شود. صاحبان کسب و کار موفق در تمام طول مسیر به دستیابی به اهداف خود ایمان دارند و دچار یاس نمی­‌شوند. یک کسب و کار موفق نیازمند شور و هیجان مثبت است. برای کسب موفقیت در هر کسب و کاری باید اشتیاق لازم در محیط شغلی وجود داشته باشد. با ایجاد انگیزه امکان دست یافتن به موفقیت و اهداف از پیش تعیین شده افزایش می‌یابد.

بیزینس موفق

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

برای بهبود مطالب منتشر شده، دیدگاهتان را برای ما بنویسید.

پسندیدم

نپسندیدم

دیدگاهم را ارسال میکنم

آنچه خواهید خواند

کدام دسته بندی مورد علاقه شماست؟

0 دیدگاه on ده ویژگی اسرار‌آمیز کسب و کار موفق

دیدگاهتان را بنویسید