ویروس کرونا
کرونا ویروس همهگیری بود که جهان را درگیر خود کرد. هر چند که این پاندمی، اولین همهگیری رخ داده در طول زندگی بشر نبوده، اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی و سایر تکنولوژیها، انتظار عجز متخصصین در برابر این ویروس وجود نداشت. این ویروس تمام جهان را تحت تاثیر خود قرار داده و زندگی مردم را در اقصی نقاط جهان دستخوش تغییرات ناخواسته کرده است. امروزه گزارشات فراوانی مبنی بر تاثیر کووید 19 بر جنبههای مختلف زندگی بشر ارائه میشود. یکی از بخشهای مهمی که تحت تاثیر این پاندمی قرار گرفت، اقتصاد و اشتغال است. تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارها برای همه مردم کاملا ملموس است. تمام افراد در جوامع مختلف تاثیر ورود این ویروس را در حرفه خود کاملا احساس نمودهاند.
درواقع این ویروس برخی کسب و کارها را به طور کامل به تعطیلی کشانده است. اما همچنین در برخی از مشاغل نیز زمینه ساز رونق اقتصادی گشته و منجر به پیشرفت قابل توجهی شده است. در این میان، صاحبان مشاغل آسیب دیده از کرونا بیشتر از کسانی هستند که در شغل خویش رشد مثبت در ایام کرونا را تجربه کردهاند.
تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارهای آنلاین
با تغییر سبک زندگی بشر و رواج تکنولوژی، برخی از کسب و کارها نیز به سمت ورود به دنیای مدرن پیش رفتند. گسترش مشاغل در فضای مجازی، یکی از طرق همخوان شدن با دنیای مدرن است. عرضه محصولات به صورت اینترنتی و فروش آنلاین کالاهای مورد نیاز مخاطبان، کمک قابل توجهی در ایجاد رفاه برای مردم کرده است. این ویژگی میزان فروش صاحبان مشاغل را نیز افزایش داده است. در نتیجه همگام با پیشرفت تکنولوژی، مشاغل مختلف نیز رشد و ارتقا یافتند.
میزان تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارها متفاوت بوده است. حتی کسب و کارهای آنلاین نیز تجارب متفاوتی در این ایام داشتهاند. برخی از فروشگاههای مجازی فعال در سطح کشور شاهد تغییرات جزئی در کسب و کار خود بودند. گاهی این تغییرات به دلیل کاهش تقاضا برای برخی از اقلام، در ایام همهگیری بوده است. گروهی از مشاغل آنلاین(بخصوص مشاغل فروش اقلام ضروری)، تغییر محسوسی در این برهه زمانی مشاهده نکردند. اینگونه مشاغل کماکان روال سابق خود را در پیش دارند. اما نکته قابل توجه، پیشرفت مثبت برخی از سایتهای فروش اینترنتی است. دیجی کالا، اسنپ، دیوار و برخی دیگر از فعالان در عرصه فروش مجازی کالاها از این جرگه هستند.
پیشرفت مشاغل اینترنتی در ایام بروز پاندمی کرونا، مسئله دور از ذهنی نیست. با توجه به محدودیتهای وضع شده برای رفت و آمدها و تعطیلیهای گسترده، حجم خریدهای اینترنتی روزبهروز افزایش یافته و جایگزین خریدهای حضوری شده است.
تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارهای غیر آنلاین و سنتی
علی رغم گسترش روز افزون کسب و کارهای مجازی، هنوز هم تعداد صنوفی که به این بخش ورود نکردهاند، بسیار زیاد است. واحدهای صنفی بیشماری در سطح شهرها فعال هستند که از شیوه سنتی کسب و کار پیروی میکنند. درواقع هیچ تناسبی بین این واحدهای اقتصادی با فناوریهای روز دنیا وجود ندارد. تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارها بهخصوص کسب و کارهای سنتی، بسیار منفی بوده و درآمد این گروه از افراد با کاهش شدید مواجه شده است. برخی از صاحبان این دسته از مشاغل ناچار به غیرفعال نمودن واحد خود شدهاند. زیرا از تامین هزینههای لازم برای فعالیت، عاجز ماندهاند.
در برخی از صنوف، امکان استفاده از فناوریهای روز و تکنولوژی به راحتی وجود داشته است. اما پیشبینیهای لازم برای ورود به جامعه مدرن صورت نگرفته و این کار به تعویق افتاده است. در نتیجه در ایام کرونا شاهد نابسامانی در این حرفهها بوده و آسیبهای غیرقابلجبرانی به این مشاغل وارد شده است.
برخی از واحدهای اقتصادی، تمایل به ورود به فضای مدرن داشتند. اما، امکان ارائه خدمات به صورت غیرحضوری و آنلاین برای این دسته از مشاغل به طور کلی تعریف نشده است. این گروه از فعالین اقتصادی نیز از تاثیرات منفی بروز کرونا آسیب دیدهاند و گاها دچار بیکاری و معضلات اقتصادی ناشی از آن شدهاند. هر چند در برخی موارد میتوان از بروز تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارها و افول مشاغل جلوگیری به عمل آورد. اما این امر در مورد صنعت گردشگری کشور و یا بعضی مشاغل خدماتی مانند صنف فعال در زمینه برگزاری مراسمات و تالارها، موسسات ارائه دهنده خدمات نظافتی اماکن و منازل و… غیر ممکن است. لذا بسیاری از صاحبان این مشاغل مغلوب شرایط پیش آمده شده و با اعلام ورشکستگی از عرصه حذف شدهاند.
راهکارهای بیرون رفتن از مشکلات بوجود آمده برای مشاغل در ایام کرونا
معضلات پیش آمده به دلیل همهگیری کرونا، تنها مختص کشور ما نیست. همانطور که میدانید این امر در تمامی دنیا مشکلات بسیاری ایجاد کرده است. با تداوم یافتن شرایط و استقرار کرونا در زمان طولانی، متخصصین به دنبال ارائه راهکارهایی برای برون رفت از مشکلات پیش آمده برای مشاغل هستند. اولین و بهترین راهحل پیشنهادی، گسترش اینترنتی کسب و کارها است. بسیاری از مشاغل برای پیشگیری از بروز زیانهای پیدرپی مادی در کسب و کار خود، اقدام به راهاندازی فروشگاههای مجازی نمودهاند.(تاثیر شبکههای اجتماعی بر کسب و کارها). به همین دلیل تعداد سایتها و صفحات مجازی مربوط به کسب و کارها رشد چشمگیری داشته است. فروش اینترنتی، تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارها را تحت کنترل درآورده و اثرات منفی آن را کاهش میدهد. این اقدام هر چند دیر انجام شده است، اما بسیاری از افراد را از خطر بیکاری و ورشکستگی نجات داده است.
همان طور که گفته شد، راه اندازی سایت و فروشگاههای مجازی در تمام مشاغل امکان پذیر نیست. به ناچار در این کسب و کارها باید با رعایت سرسختانه پروتکلهای بهداشتی ، آسیبهای وارده را به حداقل رساند. چنانچه مخاطبان این گروه از مشاغل، شاهد رعایت جدی موارد بهداشتی باشند، با اعتماد به صاحبان این مشاغل به استفاده دوباره از این خدمات روی خواهند آورد. در نتیجه علاوه بر فعالیت این صنوف و کسب درآمد توسط فعالان این مشاغل، مخاطبان نیز از خدمات مورد نیاز خود بهرهمند خواهند شد.
0 دیدگاه on رشد یا افول، تاثیر ویروس کرونا بر کسب و کارها