کار تیمی چیست؟مزایای کار تیمی در سازمان‌‌ها

به اشتراک بگذارید.

کار تیمی چیست؟

کار تیمی در محیط کسب و کار از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل، داشتن مهارت‌های لازم برای کار تیمی برای کارفرمایان بسیار مهم است. سازمان‌ها با انواع مختلفی از تیم‌ها کار می‌کنند که برخی از آن‌ها دائمی و برخی دیگر موقت هستند.کار تیمی زمانی اهمیت پیدا می‌کند که برای انجام پروژه یا کاری به مجموعه‌ای از مهارت‌ها و تخصص‌ها نیاز باشد و همچنین زمانی که کار بسیار گسترده یا پیچیده باشد.

تیم، گروهی از افراد است که برای دستیابی به یک هدف مشترک با هم کار می‌کنند. تیم‌ها می‌توانند از افراد کم یا زیادی تشکیل شده باشند که در فعالیت‌های مشترکی شرکت می‌کنند. افراد یک تیم در مجموعه‌ای از وظایف مرتبط که برای دستیابی به یک هدف لازم است همکاری می‌کنند. هر عضو گروه باید در کار گروهی مشارکت کند و هدف کلی گروه موفقیت تیم و رسیدن به اهداف تعیین شده است.

کار تیمی در حیوانات
کار تیمی و مشارکت دلیل بقا بسیاری از گونه‌های در حال زیست است.

کار تیمی در محل کار

تیم‌های ورزشی مثال خوبی از نحوه کار تیمی‌ است. به عنوان مثال، یک تیم بسکتبال بازیکنان انفرادی دارد که هر یک در جهت پیروزی در یک بازی سهیم هستند. به طور مشابه، در محیط‌های تجاری اکثر کارها توسط تیم‌هایی انجام می‌شود که در فعالیت‌هایی با اهداف مشخص همکاری می‌کنند. از آنجا که کار تیمی در سازمان‌های تجاری بسیار رایج است، برای مدیران بسیارمهم است که افراد مهارت‌های لازم برای کار تیمی با سایر افراد را داشته باشند.

سازمان‌ها به طور معمول شامل تیم‌های زیادی هستند و یک فرد اغلب عضو بیش از یک تیم است. برخی از تیم‌ها دائمی هستند و مسئول فعالیت‌های جاری هستند. به عنوان مثال، تیمی از پرستاران در بخش زایمان خدمات پزشکی را برای مادران باردار ارائه می دهند. در حالی که بیماران می‌آیند و می‌روند، وظایف مربوط به ارائه مراقبت‌ها پایدار باقی می‌ماند. در موارد دیگر، تیمی با هدف موقت تشکیل می‌شود. این‌ها را تیم پروژه می‌نامند و دارای نقطه شروع و پایان مشخصی هستند. کار تیمی در این‌جا با دستیابی به یک هدف خاص به پایان می‌رسد.

کار تیم ها
کار تیمی در موفقیت تیم‌های ورزشی نقش بسزایی دارد.

اهداف کار تیمی

سازمان‌ها برای انجام وظایفی که بسیارسخت یا پیچیده هستند، تیم تشکیل می‌دهند. تیم‌ها همچنین برای کارهایی که نیاز به انواع مهارت‌ها و تخصص‌ها دارند نیز ایجاد می‌شوند. به عنوان مثال، توسعه محصولات جدید شامل درک نیازهای مشتری و همچنین طراحی و ساخت محصول مطابق با نیاز مشتری است. بر این اساس، یک تیم توسعه محصول شامل افرادی با دانش بر نیاز مشتری وهمچنین طراحان و مهندسان تشکیل خواهد شد.

نکات کلیدی کار تیمی

کارتیمی شامل مسئولیت مشترک و همکاری در جهت نتیجه مشترک است.

مراحل کار تیمی را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد: مرحله گذار یا انتقال، مرحله عمل ومرحله بین فردی.

پنج ویژگی کار گروهی مؤثر عبارتند از: ارزش‌های مشترک، اعتماد متقابل، دیدگاه الهام بخش، مهارت‌ها و پاداش‌ها.

تعاریف کلیدی کار تیمی

کار تیمی: تلاش مشترک گروهی از افراد که به دنبال یک هدف مشترک هستند.

حل تعارض: تلاش برای حل اختلاف نظرات در محیط  کار گروهی.

تعارض: اصطکاک، اختلاف نظر یا اختلاف‌های به وجود آمده بین افراد.

تعریف کلی کار تیمی: کار تیمی شامل مجموعه‌ای از وظایف و فعالیت‌هایی است که توسط افرادی انجام می‌شود که برای دستیابی به یک هدف مشترک با یکدیگر همکاری می‌کنند. این هدف می‌تواند ایجاد یک محصول، ارائه خدمات، نوشتن گزارش یا تصمیم‌گیری باشد. کار گروهی از این جهت متفاوت است که همه افراد مسئولیت مشترکی در رسیدن به نتیجه نهایی دارند.

مراحل کار تیمی

در حالی که ماهیت وظایف مربوط به کار گروهی ممکن است از تیمی به تیم دیگر متفاوت باشد، سه مرحله مشترک در نحوه انجام کار گروهی وجود دارد: مرحله گذار، مرحله عمل و مرحله بین فردی. در طی هر یک از این مراحل، مجموعه فعالیت‌های خاصی رخ می‌دهد.

1.مرحله گذار: مرحله‌ای است که طی آن یک تیم تشکیل می‌شود. فعالیت‌های این مرحله عبارتند از:

.تجزیه و تحلیل هدف: ایجاد درک از هدف کلی.

.مشخصات هدف: شناسایی و اولویت‌بندی وظایف و فعالیت‌های مورد نیاز برای دستیابی به هدف.

.تدوین استراتژی: تدوین یک برنامه عملی برای رسیدن به اهداف.

2.مرحله عمل: شامل مرحله‌ای است که طی آن یک تیم کار خود را انجام می‌دهد. فعالیت‌های این مرحله عبارتند از:

نظارت بر مراحل کار و اهداف: پیگیری پیشرفت در جهت تکمیل وظایف و فعالیت‌ها.

سیستم‌های نظارت: نظارت بر چگونگی استفاده از منابع مانند: افراد، تکنولوژی و اطلاعات.

هماهنگی: سازماندهی و مدیریت جریان فعالیت‌ها و وظایف تیمی.

نظارت و پشتیبانی: کمک به افراد در انجام وظایف خود، به عنوان مثال، ارائه بازخورد و هدایت آن‌ها.

3.مرحله بین فردی: شامل فعالیت‌هایی است که هم در مراحل گذار و هم در فرآیندهای عملی رخ می‌دهد. این مرحله شامل:

مدیریت تعارض: ایجاد شرایط برای اجتناب از اختلاف نظر و حل تعارض در صورت بروز.

ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس: ایجاد تمایل و توانمند سازی افراد برای همکاری با یکدیگر برای رسیدن به هدف.

مدیریت: به اعضای تیم کمک می‌کند تا احساسات خود را هنگام کار گروهی مدیریت کنند.

مراحل کار تیمی

مزایای کار گروهی

مزایای کار تیمی شامل افزایش کارایی، استفاده از افکار مختلف برای حل یک مشکل  و حمایت متقابل است. با توجه به عوامل جهانی و تکنولوژی، اهمیت ترکیب شایستگی‌ها و ایجاد تیم‌های قوی در حال افزایش است. مزیت اصلی کار تیمی این است که به سازمان اجازه می‌دهد به چیزی دست یابد که فرد به تنهایی نمی‌تواند. این مزیت ناشی از عوامل متعددی است که هر یک جنبه متفاوتی از مزایای کار گروهی را تشکیل می‌دهند.

.نتایج با کیفیت بالاتر: کار تیمی سبب می‌شود ایده‌های غنی‌تر و خلاقانه‌تری تولید شود و منابع اطلاعاتی بیشتری مورد استفاده قرار گیرد.

.کارایی بالاتر: از آنجایی که در کار تیمی تلاش افراد باهم درنظر گرفته می‌شود، تیم‌ها در مقایسه با کار انفرادی موفق‌‌تر عمل می‌کنند.

.سرعت بیشتر: از آنجا که در کار تیمی افراد بیشتری در تلاش برای انجام ماموریت هستند، اغلب می‌توانند وظایف و فعالیت‌ها را در زمان کوتاه‌تری انجام دهند.

.ایده‌های خلاقانه‌تر: هر فرد ایده و فکر مخصوص به خود را دارد. زمانی که افراد در غالب تیم شروع به حل مشکل و ایده‌پردازی می‌کنند، به راه‌حل‌ها و رویکردهای دست پیدا می‌کنند که هر فرد به تنهایی نمی‌تواند به آن‌ها دست یابد.

.اثربخشی بیشتر: هنگامی که افراد برای انجام کاری با هم تلاش می‌کنند، می‌توانند نقش‌ها و وظایف را به نحو بهتری برای رسیدگی به یک مسئله تقسیم کنند. به عنوان مثال، در محیط بیمارستان مشخص شده است که کار تیمی ایمنی بیمار را بیشتر از زمانی که تنها تلاش‌های فردی برای جلوگیری از حوادث انجام می‌شود، تامین می‌کند.

کارهای گروهی
یکی از مزیت‌‌های کار تیمی استفاده از افکار مختلف برای حل یک مشکل است.

                                                     

جمع بندی

ما در مورد اینکه کار گروهی چیست، چرا مهم است و چگونه می‌توانید آن را در سازمان خود تقویت کنید، صحبت کردیم. اکنون زمان آن رسیده است که روی تعریف کار گروهی خود کار کنید. مدتی طول می‌کشد تا بنیادی ایجاد شود که بر اساس آن همکاری و کارگروهی شکوفا شود، اما به محض ایجاد این پایه، بهره‌وری افزایش یافته و مشارکت و رضایت کلی کارکنان افزایش می‌یابد. صبور باشید، وقت بگذارید و از فرآیند ایجاد محیط همکاری بیشتر در شرکت خود لذت ببرید. هرچه زودتر شروع کنید ، زودتر نتایج مثبت را خواهید دید.

اگر می‌خواهید با همکاران و هم تیمی‌های خود به خوبی کار کنید، رعایت اصول کار گروهی بسیار مهم است. احتمالاً مجبور خواهید بود در بسیاری از زمینه‌های زندگی به عنوان بخشی از یک تیم کار کنید. از پروژه‌های کلاسی گرفته تا برنامه‌ریزی جشن تولد و کار در سازمان‌‌ها و…

هرچه بهتر با دیگران کار کنید، تیم شما در رسیدن به اهداف خود موفق‌تر خواهد بود. کارمندان اغلب برای انجام وظایف و پروژه‌ها نیاز به همکاری  دارند. داشتن مهارت و رعایت اصول کار گروهی، آن را به تجربه‌ای بسیار بهتر تبدیل خواهد کرد.

حتی اگر به تنهایی کار می‌کنید، با استفاده از مهارت‌های کلیدی زندگی مانند مدیریت شخصی، حل تعارضات و هنر استفاده از افکار و ایده‌‌های دیگران موفق‌تر عمل خواهید کرد.

سخن پایانی

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چگونه برخی از گروه‌ها، کار گروهی موثری از خود نشان می‌دهند و سایر تیم‌ها ناکارآمد هستند؟ کار گروهی موفق و کارآمد ساده و در عین حال بسیار دشوار است. موفقیت یک تیم خاص با فرهنگ سازمانی آن پیوند تنگاتنگی دارد. برخی از فرهنگ‌های سازمانی از کار گروهی حمایت می‌کنند. با آگاهی به مزایا و اهداف کار گروهی افراد بهتر می‌توانند در سازمان‌‌ها در کنار یکدیگر قرار بگیرند. آگاهی بر موانع و مشکلات کار گروهی و تعارضات به افراد کمک خواهد کرد در کار گروهی موفق‌تر و موثرتر عمل کنند. مدیریت و فرهنگ سازمانی حاکم افراد را منسجم می‌کند و افراد را در رسیدن به اهداف یاری می‌کند.

امروزه تیم‌ها متفاوت از تیم‌های گذشته هستند. آن‌ها بسیار متنوع‌تر، پراکنده، دیجیتالی و پویا هستند (با تغییرات مکرر در عضویت). اما در حالی که تیم‌ها با موانع جدیدی روبرو هستند، موفقیت آن‌ها همچنان به مجموعه‌ای از اصول اساسی برای همکاری گروهی بستگی دارد.

کار گروهی هرگز آسان نبوده است و در سال‌های اخیر بسیار پیچیده‌تر شده است. به نظر می‌رسد روندهایی که کار را دشوارتر می‌کنند همچنان ادامه پیدا کنند، زیرا تیم‌ها به طور فزاینده‌ای جهانی، مجازی و پروژه محور می‌شوند. اتخاذ یک رویکرد سیستماتیک برای تجزیه و تحلیل اینکه چگونه تیم شما در مسیر موفقیت قدم می‌گذارد و مشخص کردن موارد مورد نیاز برای پیشرفت، می‌تواند همه چیز را تغییر دهد.

آیا این مقاله برایتان مفید بود؟

برای بهبود مطالب منتشر شده، دیدگاهتان را برای ما بنویسید.

پسندیدم

نپسندیدم

دیدگاهم را ارسال میکنم

آنچه خواهید خواند

کدام دسته بندی مورد علاقه شماست؟

0 دیدگاه on کار تیمی چیست؟مزایای کار تیمی در سازمان‌‌ها

دیدگاهتان را بنویسید